AVIOPRIJEVOZ

Talijanski Sky Alps povezat će Mostar s Rimom, Veronom, Barijem i Münchenom

Dva puta tjedno će zrakoplovi aviokompanije sa sjedištem u Bolzanu letjeti iz Zračne luke u Mostaru za europska odredišta
 Sopa Images/Ddp Usa/Profimedia/Sopa Images/ddp Usa/profimedia

Zrakoplovi talijanske kompanije Sky Alps od travnja će povezati Mostar s talijanskim gradovima Rimom, Barijem i Veronom te njemačkim Münchenom, objavljeno je u srijedu nakon što je u hercegovačkome središtu potpisan ugovor o suradnji.

Dva puta tjedno će zrakoplovi aviokompanije sa sjedištem u Bolzanu letjeti iz Zračne luke u Mostaru za europska odredišta u Italiji i Njemačkoj.

“Uz ove linije koje već imamo, za Zagreb, a ovih dana završavamo dogovor za liniju za Beograd i čekamo čin potpisivanja ugovora, danas smo dobili nove četiri destinacije”, rekao je nakon potpisivanja gradonačelnik Mostara Mario Kordić.

Po njegovim riječima potpisivanje ovoga ugovora vodi ka konačnom oživljavanju Zračne luke koja je posve prestala s radom u vremenu epidemije koronavirusa.

To je važno zbog korištenja velikih turističkih potencijala u gradu i području Hercegovine, pojasnio je.

Glavni direktor za zrakoplovstvo i operacije Sky Alps Alex Spinato izrazio je očekivanje kako će sa svojim operacijama prema Mostaru povećati broj putnika i turista koji namjeravaju posjetiti Mostar i Hercegovinu.

Zračna luka u Mostaru je u prošloj godini imala 20.500 putnika gotovo isključivo ponovnom uspostavom veze sa Zagrebom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
11. travanj 2024 08:37