UBILI SE OD ALKOHOLA

TENISKI PRVAK OTKRIVA TAJNU 'George W. Bush je uhićen jer se sa mnom natjecao u piću'

Činjenica da je George W. Bush uhićen zbog vožnje u alkoholiziranom stanju isplivala je 2000. godine, samo pet dana uoči američkih predsjedničkih izbora
 Bruno Konjević / CROPIX

Australski teniski šampion John Newcombe nakon gotovo četiri desetljeća progovorio je o incidentu u kojem je bivši američki predsjednik George W. Bush uhićen zbog vožnje u pijanom stanju. Newcombea je sa suprugom, naime, 1976. u dom obitelji Bush pozvao George Bush stariji, koji je tada bio direktor CIA-e. Nakon nekog vremena trofejni je tenisač izašao s mlađim Bushem u obližnji bar, uz još nekoliko ljudi. Tamo su se počeli natjecati u ispijanju alkohola. "Nakon otprilike četiri čaše pića, prihvatio sam čašu zubima, bez ruku, i iskapio je. Pitao sam Georgea od čega je napravljen, pa je i on morao učiniti isto što i ja", ispričao je sada Newcombe australskim medijima pozadinu tog događaja.

Činjenica da je George W. Bush uhićen zbog vožnje u alkoholiziranom stanju isplivala je 2000. godine, samo pet dana uoči američkih predsjedničkih izbora.

Kako je sada otkrio australski tenisač koji je osvojio sedam naslova Grand Slama, upravo je to njegovo natjecanje s kompetitivnim Bushem zaslužno za incident. Naime, nakon opijanja doteturali su do automobila, gdje je Bush inzistirao da vozi. Tada ga je zaustavila policija, a Bush je bio "pomalo drzak" prema policajcu, kako je to opisao Newcombe. Na koncu je platio 150 dolara kazne.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. svibanj 2024 20:52