PANIKA U MAKEDONIJI

TERORISTIČKI NAPAD U SKOPLJU? Dva projektila pogodila zgradu makedonske vlade!

Svjedoci tvrde da su sinoć oko 22 sata čuli dvije snažne detonacije

SKOPLJE - Na zgradu makedonske vlade u Skoplju sinoć oko 22 sata ispaljena su dva projektila, javljaju makedonski mediji.

Policija je danas nakon izvršenog očevida poslala projektile na vještačenje.

Svjedoci tvrde da su čuli dvije snažne detonacije.

- Nekoliko trenutaka kasnije na fasadi zgrade u kojoj je smještena Vlada Republike Makedonije pronađena su dva zabijena projektila. Obavljen je očevid i projektili su poslani na vještačenje - priopćio je kratko makedonski MUP.

Više detalja o incidentu zasad još uvijek nije poznato.

Makedonski mediji pišu da je ovo prvi put da je zgrada vlade napadnute iz blizine.

Podsjećaju da su 2007. godine u blizini vlade ispaljene dvije granate iz protupješačkog oružja, te da je tada glasnogovornik vlade taj čin nazvao terorističkim napadom.

Ministrica unutrašnjih poslova Gordana Jankulovska rekla je novinarima da su dva projektila ispaljena u utorak navečer oko 22 sata, te da je jedna čahura na krovu, a druga u bočnome zidu zgrade.

Riječ je o "velikome kalibru", rekla je, a prenosi makedonska agencija Mia.

Nitko nije stradao, a ministrica je rekla da policija provodi detaljnu istragu kako bi otkrila o kojem je oružju riječ, iz kojega je smjera hitac došao, koji su motivi, a i tko je počinitelj.

- Ovakve istrage katkada dugo traju. I forenzički je dio trajao nekoliko sati. U ovome trenutku imamo ostatak metka koji upućuje na veliki kalibar, ali mogli su to biti razni tipovi oružja. Moramo otkriti točan tip oružja iz kojega su ispaljeni ti projektili - rekla je Jankulovska i dodala kako je "zaštita makedonskih državnih institucija stalno na adekvatnoj razini".

Jankulovska novinarima nije rekla je li vlada zasjedala kad je zgrada napadnuta, nego ih je uputila na vladin ured za informiranje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. svibanj 2024 06:17