PUTOVALI IZ POLJSKE

Teška prometna u Francuskoj: Autobus sa 65 putnika se prevrnuo na autocesti, dvoje mrtvih i osmero ozlijeđenih

Na mjesto nesreće odmah je poslano 50 vatrogasaca i spasilaca, medicinske ekipe i dva helikoptera kako bi se evakuirali i zbrinuli ozlijeđeni putnici.
Rescue workers gather at the crash site after a Polish double-decker bus toppled over on a highway in the northeast of France, near Mulhouse, killing at least two people, Tuesday, Sept. 11, 2012. The bus was carrying 65 passengers and three crew from Poland to southern France when it toppled over early Tuesday on the A36 highway near Mulhouse. (AP Photo) FRANCE OUT
 AP

STRASBOURG - Najmanje su dvije osobe smrtno stradale, a osam ih je teško ozlijeđeno u nesreći autobusa poljskih registarskih tablica, na autocesti u Francuskoj blizu grada Mulhousea, u kojemu se nalazilo 65 putnika i tri zaposlenika poljske autobusne tvrtke Albatros.

"Najmanje su dvije osobe poginule u nesreći, a osam ih je teško ozlijeđeno", stoji u priopćenju francuskih vlasti.

Autobus s putnicima prevrnuo se na autocesti A36 glizu grada Mulhousea u pokrajini Alsace. Autobus je vozio na liniji Slubice (poljski grad na granici s Njemačkom) prema jugu Francuske. Krajnje odredište bila mu je Nica.

Na mjesto nesreće odmah je poslano 50 vatrogasaca i spasilaca, medicinske ekipe i dva helikoptera kako bi se evakuirali i zbrinuli ozlijeđeni putnici. Prema prvim informacijama test na alkohol kojemu je podvrgnut poljski vozač negativan je. Lokalni dužnosnik je kazao kako u autobusu na sreću nije bilo djece.

"Odmah nam je pružena pojmoć, a spasioci su bili na mjestu nesreće za nekoliko minuta. Odmah smo dobili i liječničku pomoć", rekao je jedan od putnika, dodavši kako je do nesreće došlo u trenutku kada je vozač naglo skrenuo i sletio s ceste.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
12. svibanj 2024 07:38