ISTRAGA U TIJEKU

Teška željeznička nesreća u Indiji: U sudaru vlakova 14 mrtvih i 30 ozlijeđenih

Najteža željeznička nesreća u Indiji odnijela je osamstotinjak života 1981. kada se putnički vlak sunovratio u rijeku u državi Biharu, na istoku zemlje
 AP

BANGALORE - Najmanje je 14 osoba poginulo, a tridesetak je ranjeno u utorak u željezničkoj nesreći na jugu Indije kada je putnički vlak naletio na teretni koji je bio u stanici, rekao je mjesni čelnik željeznice.

Putnički vlak je išao u Bangalore , prijestolnicu države Karnatake na jugu zemlje, kada je naletio na teretni vlak u kolodvoru u Pennecondi, u susjednoj državi Andhra Pradeshu.

- Najmanje je četrnaest osoba izgubilo život kada su se tri vagona Hampi Expressa prevrnula nakon sudara s teretnim vlakom, rekao je G.K. Jalan, glasnogovornik Južne željeznice.

Tridesetak osoba je ozlijeđeno, dodao je.

- Čini se da strojovođa putničkog vlaka nije poštovao signal i naletio je na teretni vlak, ali još čekamo rezultate istrage, rekao je Chandralekha Mukherjee, čelnik ministarstva za željeznicu u New Delhiju .

Indijskom željeznicom svakodnevno se koristi 18 milijuna ljudi i to je glavno prometno sredstvo u zemlji. No nužna su velika ulaganja kako bi se poboljšala sigurnost i brzina prometa.

Najteža željeznička nesreća u Indiji odnijela je osamstotinjak života 1981. kada se putnički vlak sunovratio u rijeku u državi Biharu, na istoku zemlje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. travanj 2024 15:33