ZRAKOPLOVNA TRAGEDIJA

TIJELA NOGOMETAŠA, TRENERA I OSTALIH PREMINULIH STIGLA U BRAZIL Na posmrtno bdijenje na stadionu stižu brazilski predsjednik i predsjednik FIFA-e

 Paulo Whitaker / REUTERS

Tijela 50 nogometaša, trenera i ostalih ljudi iz brazilskog nogometnog kluba koji su stradali u zrakoplovnoj nesreći u Kolumbiji stigla su u subotu kući gdje će biti pokopana na velikom, zajedničkom pogrebu.

Vatromet je obasjao nebo nad stadionom u gradu Chapecu na jugu Brazila kada su transportni zrakoplovi Herkules po kiši sletjeli u gradsku zračnu luku.

Nakon posljednjeg oproštaja u Kolumbiji, tri aviona brazilske vojske poletjela su u petak navečer iz Medellina, nekoliko kilometara od mjesta pada putničkog zrakoplova bolivijske tvrtke Lamia u ponedjeljak navečer sa 77 osoba.

The coffin cointaining the mortal remains of a victim of the plane crash in Colombia arrives in Chapeco, Brazil December 3, 2016. REUTERS/Paulo Whitaker
Paulo Whitaker / REUTERS

Nakon slijetanja krenula je pogrebna povorka duž ulica Chapeca do klupskog stadiona Arena Conda.

Taj se grad priprema se za posmrtno bdijenje na stadionu u subotu navečer u čast igračima ekipe Chapecoense utemeljene prije 43 godine koja je putovala na povijesno kontinentalno finale protiv Atletico Nacionala iz Medellina.

Relatives of the victims of the plane crash in Colombia react as the plane with the remains of the victims arrives in Chapeco, Brazil December 3, 2016 . REUTERS/Paulo Whitaker
Paulo Whitaker / REUTERS

Na svečanosti se očekuje 100.000 osoba, divovski ekrani postavljeni su oko Arene Conda koja može primiti tek 19.000 gledatelja.

Uz gomilu, mali brazilski grad morat će se pobrinuti za složeni protokol jer će predsjednik FIFA-e Gianni Infantino prisustvovati odavanju počasti na kojem se očekuje i brazilskog predsjednika Michela Temera.

Brazilian President Michel Temer receives the coffin of Chapecoense player Thiaguinho who died on the plane crash in Colombia, in Chapeco, Brazil December 3, 2016. REUTERS/Paulo Whitaker
Paulo Whitaker / REUTERS

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. travanj 2024 16:42