STRAVIČAN ZLOČIN

Tinejdžeri osuđeni na dvije godine zatvora zbog ubojstva nakon svađe na Facebooku

Sud u Nizozemskoj je osudio 18-godišnjaka i njegovu 16-godišnju djevojku povezavši ih s ubojstvom 15-godišnje djevojke, do kojeg je došlo nakon svađe na Facebooku.

Polly W. i Wesley C. su osuđeni za ohrabrivanje trećeg tinejdžera, koji je već ranije osuđen, da izvrši ubojstvo. Osuđeni su na dvije godine u zatvoru za mladež i tri godine u psihijatrijskoj klinici.

Joyce "Winsie" Hau (15) je izbodena u svom domu u Arnhemu u siječnju. Izvršitelj ubojstva Jinhua K. (15) je dobio maksimalnu kaznu koja postoji s obzirom na njegovu dob, a to je jedna godina u zatvoru za mladež i do tri godine u psihijatrijskoj ustanovi.

Prema onom što je izneseno u sudskom procesu, do svađe je došlo nakon što su školski kolege Polly W. i Joyce Hau pobjesnjeli zbog komentara koje je Joyce postavila na Pollyjin zid na Facebooku.

Jinhua K. tvrdi da je bio pod pritiskom Polly W. i da nije bio u mogućnosti da je ne posluša. Negirao je da je bio plaćen za ubojstvo. Stručnjaci kažu da je patio od teškog poremećaja ponašanja s psihopatskim tendencijama.

Tužiteljstvo je tražilo da se Polly W. i Wesleyu C. sudi po zakonu koji se primjenjuje na odrasle, ali sud je zaključio da će zatvor za mladež i psihijatrijska skrb biti najprimjerenije rješenje. Odslužene tri godine u psihijatrijskoj klinici uključuju neprimjenjivanje kazne od godinu dana u zatvoru.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
07. svibanj 2024 00:24