POSJET SRBIJI

TKO BI IH RAZLIKOVAO Nikolić pobrkao šeike: Ipak ne dolazi šef Dubaija

Predsjednik Srbije najavio da će se danas sastati sa šeikom Mohammedom Bin Rashid Al Maktoumom, vladarom Dubaija i premijerom Ujedinjenih Arapskih Emirata, ali u Beograd dolazi stari znanac Mohammed bin Zayed Al Nahyan.

Predsjednik Srbije Tomislav Nikolić objavio je jučer novinarima da će se danas sastati sa šeikom Mohammedom bin Rashid Al Maktoumom, vladarom Dubaija i premijerom Ujedinjenih Arapskih Emirata, ali u Beograd dolazi Mohammed bin Zayed Al Nahyan, prijestolonasljednik Abu Dabija, dok posjeta Bin Rashida nije ni u planu, piše Blic.

Iz Crne Gore gdje je primio visoko državno odlikovanje, šeik Bin Zayed dolazi ponovo u Beograd na poziv Aleksandra Vučića. Kako je najavljeno iz Vučićevog ureda, osim o već započetim projektima, razgovarat će i o projektu "Beograd na vodi". Blic prenosi da je u planu izgradnja tvornice dijelova za avione, istraživačkog centra i hotela na Kopaoniku.

Početkom godine kad je princ prvi put dolazio u Srbiju spominjala su se ulaganja od čitavih devet milijardi dolara. Htio je na 30 godina unajmiti zemlju u Karađorđevu, ali su se pobunili vojvođanski seljaci.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
09. svibanj 2024 11:52