KOBNA ZAMJENA

TKO JE KRIV - MAGARAC ILI VLASNIK SUPERAUTA? Parkirao kod mjesta za vezanje magaraca i frapirao se kad se vratio nazad

 
 Profimedia, Alamy

Magarac, tovar, pule, pulić, kako god hoćete. Lijepa, draga životinja, jedni kažu tvrdoglava, a drugi ističu da je samo razumna. Konačno, nije slučajno u našem narodu ostala zabilježena izjava da “tovar i čovik znaju više nego čovik”. Ali, u konačnici to je ipak samo životinja.

Narančasto

Markus Zahn iz njemačkoga grada Vogelsberga u saveznoj pokrajini Hessen 15. rujna ove godine odlučio je svima pokazati svoj novi automobil. Nije to bio neki običan, domaći, njemački, nego pravi, krasan, novi veliki McLaren Spider. A to je stroj nad kojim zastaje dah pa se dovezao i parkirao ga na vidljivom mjestu. Izabrao je i boju koja privlači poglede - konačno, koji je smisao kupnje takvog automobila ako ga drugi ne vide, ne zamijete i ako za njim ne uzdišu i ne zavide vlasniku. No, onda se u cijelu tu priču umiješala majka priroda.

Naime, Zahn je zanemario činjenicu da se Vogelsbergom slobodno šeću magarci, pa i konji, te je svoj veliki, narančasti auto parkirao odmah do mjesta na kojem se vežu magarci kad vlasnici s njima dođu u grad. I tako je jedan od njih doveo svog magarca, Vitusa, koji se našao iza velikog, narančastog - ha, njemu se učinilo - obroka. Poznato je da magarci vole mrkvu i da je mrkva narančasta. Vitus je, pak, bio umoran od hodanja do grada, a pred njim se našao “švedski stol”, hrane k’o u priči. I tako on nije časio ni časka, nego je mirno zagrizao nekoliko puta stražnji dio McLarena. Jest da je to kvalitetan auto, ali magarci imaju oštre zube.

Šokiran

Tada se pojavio gospodin Zahn i ostao u šoku: njegov novi, ispod čekića limeni ljubimac bio je izgrižen sa stražnje strane. Digao je buku, kuku i motiku, i zatražio od vlasnika da plati štetu 5000 eura. Ovome to, jasno, nije palo na pamet - pazi gdje parkiraš svoj auto. I tako su završili na sudu. Koji je jučer zasjedao i donio odluku: kriv je vlasnik magarca. No, on se ne namjerava tako lako predati u cijeloj toj priči. Jer, nije stvar samo u 5000 eura, iako je to lijep novac i za Njemačku, nego i u tome tko je trebao paziti: magarac, koji je životinja pa mu se i McLaren može učiniti velikom mrkvom, ili čovjek, koji bi trebao dobro pogledati gdje će parkirati svoj vrijedni automobil. Jasno je da ga sigurno ne bi parkirao blizu nekog stroja glodalice ili blanjalice.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. ožujak 2024 20:25