STRAŠNA SUDBINA

TRAGIČAN KRAJ UGLEDNE MANEKENKE Nesretnu 24-godišnjakinju roditelji nisu podržavali u karijeri i prisilili su je na brak...

Roditelji je nisu podržavali u karijeri zbog čega je bila depresivna i sklona samoozljeđivanju, a nisu se slagali ni s njenim izborom muža
 Facebook

Nadia Menaz (24) u svibnju je pronađena mrtva u svom stanu u Manchesteru. Izvršila je samoubojstvo vješanjem samo pet mjeseci nakon što je dobila sudsku presudu prema kojoj se njenoj tradicionalno muslimanskoj obitelji zabranjuje da je prisili na unaprijed dogovoreni brak, piše The Telegraph.

Ona je s obitelji od rođenja živjela u Velikoj Britaniji i sa 16 godina upoznala je Umara Rasula, koji ju je uveo u manekenstvo. Roditelji je nisu podržavali u karijeri zbog čega je bila depresivna i sklona samoozljeđivanju.

Odselila je od kuće i u tajnosti s Rasulom započela vezu, a oženili su se 2011. godine, poštujući sve muslimanske običaje.

Godinu dana kasnije dobili su kćer. No, roditelji su i dalje zahtijevali od nje da se uda za čovjeka kojem su je davno obećali.

Lani u prosincu Nadia se obratila britanskom sudu jer ondašnji zakon štiti žene u slučaju prisilne udaje. U slučaju protiv oca Sabira Huseina (60), majke Ruksane Kosuar (55) i još troje od njenih osam braće i sestara, manekenka je dobila presudu.

- Cijeli njen život i svaku njenu odluku nikada nisam mogao shvatiti, ali nikada kod nje nisam osjetio da ima bilo kakvih problema koji bi je natjerali na ovako nešto. Mislim da je moja kćerka ubijena, nakon svega je rekao njen otac na sudu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
02. lipanj 2024 19:27