SABLAZNUTI DE BLASIO

TRAŽI RUPU U ZAKONU PROTIV GOLIH ŽENA Gradonačelnik New Yorka: 'Paradiraju u toplesu, gnjave turiste... Ne može to tako!'

 AFP

Djevojke koje golim grudima obojanim u američku zastavu paradiraju njujorškim Times Squareom, fotografiraju se s turistima i tako zarađuju za život, uskoro bi mogle ostati bez prihoda. Naime, gradonačenik Bill de Blasio očito nije preveliki obožavatelj tih djevojaka i za New York Daily News rekao je da će pokušati maksimalno regulirati situaciju u centru Manhattana.

- Nemam jasnu ideju kako to postići, ali želim prijedloge na svom stolu pa ćemo o svemu raspraviti. Ali garantiram vam da će se ova situacija promijeniti - rekao je gradonačenik, a američki mediji su zaključili da to znači da će djevojke koje budu hodale gole po Times Squareu ubuduće imati problema s policijom.

FOTO: AFP

De Blasio nije birao riječi kada je pričao o djevojkama koje gole grudi skrivaju bojom.

- Pogrešno, jednostavno pogrešno. Uopće mi se ne sviđa situacija na Times Squareu.

De Blasio kaže da zna da te djevojke imaju pravo biti tamo, pa čak i da u toplesu šetaju gradom. Ali turisti i građani New Yorka, dodaje, imaju pravo prolaziti tim dijelom grada bez da ih maltretiraju gole žene.

- Poznajem pravni sustav i prilično mi je jasno što se smije, a što ne smije raditi... Ali moramo pronaći neku rupu u zakonu i regulirati aktivnosti kao što su prosjačenje, skidanje u javnosti...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
12. svibanj 2024 13:50