NOGOMETAŠ NA SLOBODI

Tulum koji je zaprepastio Španjolsku: Zvijezdu pustili iz zatvora, on se ludirao u vili do 5 ujutro!

Alves je osuđen za silovanje 23-godišnjakinje u WC-u luksuznog noćnog kluba u Barceloni prije više od godinu dana

Dani Alves

 Europa Press/Mega/The Mega Agency/Profimedia/Europa Press/mega/the Mega Agency/profimedia

Bivši igrač Barcelone Dani Alves u ponedjeljak je pušten iz zatvora nakon što je 15 mjeseci proveo iza rešetaka čekajući suđenje za silovanje. Javnost je šokirao odlukom da jednu od svojih prvih noći na slobodi provede tulumareći do 5 ujutro s prijateljima, prenosi Daily Mail.

40-godišnjak je u veljači ove godine proglašen krivim i osuđen na četiri i pol godine zatvora zbog silovanja. Žalio se na presudu te će novo suđenje čekati u udobnosti vlastitog doma uz niz uvjeta koje mu je postavio sud. Alves je morao predati i španjolsku i brazilsku putovnicu te se mora javljati sudu jednom tjedno kako bi ostao na slobodi, uz to je bio dužan platiti jamčevinu od milijun eura.

Kad je zadovoljio uvjete i nakon što je pušten iz zatvora, ugostio je obitelj i prijatelje u svojoj vili vrijednoj pet milijuna eura gdje se slavilo od pet ujutro. Bivši nogometaš možda bi i ranije izašao na slobodu da je mogao pristupiti svojim računima i platiti visoku jamčevinu.

image
Lluis Gene/Afp

Alvesova odvjetnica Ines Guardiola rekla je kako Brazilac ima dva bankovna računa otvorena u Španjolskoj, jedan bez sredstava i drugi na kojem se nalazi 51.000 eura uz sudsku zapljenu od 50.000 eura. Guardiola je prošle godine tvrdila kako je njen klijent švorc i da je u minusu 20.000 eura iako je nekad imao bogatstvo od 55 milijuna eura.

Njegovi brazilski računi također su u blokadi zbog problema koje je imao s bivšom suprugom Dinorah Santanom. Ipak, očekuje se kako će uskoro dobiti 9,2 milijuna eura nakon što je dobio četiri spora protiv španjolske porezne agencije.

Očekivalo se kako će otac brazilskog suigrača Neymara pomoći Alvesu da plati jamčevinu, no on je zanijekao da bi dao ikakav novac nakon političkog pritiska pod kojim se našao u svojoj domovini. Agent Memphisa Depaya bio je prisiljen demantirati lažne tvrdnje na društvenim mrežama da je igrač Atletico Madrida bio taj koji je posudio novac za jamčevinu osuđenom Alvesu.

Alves je osuđen za silovanje 23-godišnjakinje u WC-u luksuznog noćnog kluba u Barceloni prije više od godinu dana. Zatvorsku kaznu koju je zaradio neki kritičari smatraju blagom jer je daleko manja od devet godina koliko su tražili javni tužitelji.

Prethodne pokušaje nogometaša da mu se odredi jamčevina sud je odbio jer su smatrali da postoji mogućnost njegovog bijega u Brazil koji ne izručuje svoje građane osuđene u inozemstvu.

Santana, majka njegovo dvoje djece, isprva je rekla da stoji uz njega i da nikad ne bi počinio zločin za koji je uhićen. Kasnije je poručila da se osjeća iskorištenom i da je Alves za nju mrtav.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
11. travanj 2024 23:27