PAD ZRAKOPLOVA

U avionskoj nesreći u Angoli 26 poginulih, među njima i trojica generala

An airplane of the Serbian government allegedly carrying Ratko Mladic takes off from Belgrade airport on May 31, 2011. Serbia on Tuesday sent Bosnian Serb ex-army chief Ratko Mladic to a court in The Hague where he faces genocide and war crimes charges, after rejecting an appeal that he was too ill to stand trial. "Ratko Mladic has been extradited to The Hague," Justice Minister Snezana Malovic said in a televised statement. AFP PHOTO / MARKO DJOKOVIC
 AFP

Avionska nesreća koja se dogodila u Angoli odnijela je živote 26 ljudi, od čega troje generala te zemlje, javlja BBC .

Okolnosti nesreće se još istražuju, ali poznato je da je pad preživjelo šestero ljudi, uključujući i pilota. Avion je bio relativno novi Embraer koji je kupljen upravo kako bi prevozio vojne dužnosnike. Avion se pri padu prepolovio, a svi putnici u zadnjem dijelu su poginuli.

Avion je letio prema Luandi, glavnom gradu te zemlje koja se još oporavlja od rata dugog 27 godina. Angola je jedna od najvećih izvoznika nafte na kontinentu, ali dvije trećine stanovništva je i dalje siromašno. Angola također ima jednu od najvećih vojski u centralnoj i južnoj Africi, a također ima i respektabilnu zračnu flotu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. travanj 2024 14:21