SKRIVAO SE GODINU DANA

U Beogradu uhićen organizator PLJAČKE STOLJEĆA: S uključenom rotirkom presreli zaštitare i ukrali 850.000 eura!

Skupina je djelovala u više gradova, u tijeku pretresi na još 11 lokacija
 Blic

BEOGRAD - Uroš Petrović (30), organizator pljačke na Bokeljskoj petlji u Beogradu koju Blic opisuje kao "pljačku stoljeća" , uhićen je u ponedjeljak u Zlatiboru. U istovremenoj akciji u Novom Sadu uhapšeni su Darko Kurilo (26) i Nenad Kurilo (26), nekadašnji vozač hitne pomoći, potvrdio je MUP Srbije.

Podsjetimo, Petrović, koji je sebe smatrao novim 'zemunskim kraljem', organizirao je pljačku u kojoj su sudjelovala desetorica. Pljačkaši su automobilom s uključenom rotirkom presreli transport s novcem tvrtke Sekuritas servisiz u Ustaničkoj ulici, drugim vozilom blokirali promet, a potom uz prijetnju automatskim oružjem oteli novac i pobjegli u pravcu željezničke stanice Prokop, gde su oba automobila zapalili.

Direktor policije Milorad Veljović izjavio je za Betu da su pripadnici MUP-a Srbije uhapsili Petrovića, Kurila i još četiri osobe osumnjičene da su u ožujku prošle godine sudjelovale u pljački u Ustaničkoj ulici u Beogradu.

Veljović je izjavio da je ova kriminalna grupa pripremala više pljački u više gradova te da se trenutno vrše pretresi na čak 11 lokacija.

- U tijeku su pretresi kako bi se pronašao novac iz pljačke, za koji se pretpostavlja da je ostao kod Petrovića - kaže izvor Blica iz MUP-a Srbije.

Petrović je, po saznanjima Blica, uhapšen u zlatiborskom selu Ljubiš, 20 kilometa od turističkog centra planine, u jednom ugostiteljskom objektu u kojem imao i sobu. Prvobitno je bilo javljeno da je uhapšen u vili u kojoj je bio s bratom, dok je Kurilo uhapšen u kući od 1.000 kvadrata, za koju se pretpostavlja da ju je nedavno kupio.

Nakon prošlogodišnje pljačke, Petrović se prvo sakrivao u Šapcu, zatim u Bosni, i tek se nedavno vratio u Srbiju. Trenutno ga drži beogradska policija, koja će ga i saslušati, javlja Blic.

Petrović je i prije pljačke u Ustaničkoj bio poznat policiji. S kumom Elekom je 2007. opljačkao tvrku Dip trejd u Zemunu, ukravši 13 milijuna dinara, a s grupom iz Ustaničke, u siječnju 2010. presreo je transportno vozilo iste tvrtke, Sekuritas, u Novom Beogradu, gdje su uz prijetnju automatskim puškama oteli 23 milijuna dinara.

Petrović je postao vođa razbojničke družine poslije smrti Zemunca Darija Dujmovića, kojeg je ispred kladionice Balkan bet ubio Nebojša Šarović, bivši tjelohranitelj Andrije Draškovića.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
04. svibanj 2024 20:46