BIO I NA INTERPOLOVOJ TJERALICI

U SLAVONSKOM BRODU UHIĆEN ZLOGLASNI CRNOGORSKI MAFIJAŠ Preživio je četiri atentata, evo što ga je 'odalo'

Ilustracija
 Sergej Drechsler / Ilustracija / CROPIX

Miloš Radonjić, državljanin Crne Gore, uhićen je prošli četvrtak u Slavonskom Brodu u hotelu u kojem je odsjeo, doznaje RTL-ov portal Vijesti.hr.

Prema prvim neslužbenim informacijama, uhićen je zbog krivotvorenja dokumenata. Navodno je pomoću lažnih dokumenata predao zahtjev za izdavanje putovnice u Novoj Gradišci.

Priveden je na Županijski sud u Slavonskom Brodu, gdje mu je u petak određen istražni zatvor. Kasnije se ispostavilo da je za njim u Crnoj Gori raspisana tjeralica.

Naime, za njim je raspisana potraga podgoričkog Interpola s mjerom "uhititi".

Radonjić je bio u Požegi u istražnom zatvoru pod zaštitom specijalaca, ali trebao bi biti prevezen u drugi zatvor u Hrvatskoj.

Inače, spomenuti Ko­to­ra­nin je visokopozicionirani član takozvanog zloglasnog kavačkog klana i dosad je preživio već čet­iri pokušaja atentata.

Posljednji se dogodio prije tri godine u lipnju u Ko­to­ru. Ra­do­njić u po­li­ci­ji na­kon na­pa­da ni­je že­lio otkriti ime­na oso­ba ko­je su ga pokušale ubiti, pišu Vijesti.hr.

Prije toga, Ra­do­nji­ća su u ko­tor­skom na­se­lju Do­bro­ta sa­če­ka­la dvojica na­pa­da­ča. Pri­šli su mu dok je par­ki­rao is­pred zgra­de u ko­joj ži­ve nje­go­vi ro­di­te­lji. Na­pa­da­či su pucali prema njemu, a Ra­do­njić je neozlijeđen uspio ući u blin­di­ra­ni Audi A8, što mu je spa­si­lo ži­vot.

A samo de­se­tak da­na ra­ni­je, Ko­to­ra­nin je te­ško ra­njen u Tiv­tu ispred ku­će u ko­joj ži­vi. Dok je par­ki­rao auto, na­pa­da­či su iz he­kle­ra za­pu­ca­li u nje­go­vu prav­cu. Po­go­đen je u ra­me i vrat, a je­dan hi­tac iza­šao mu je kroz oko. Te­ško ra­njen is­ko­čio je iz auto­mo­bi­la i uspio pobjeći.

Mje­sec da­na prije toga, pre­ži­vio je još jed­nu sa­če­ku­šu. Dok je bio u autu s pri­ja­te­ljem, tro­ji­ca mu­ška­ra­ca pucali su u njih iz he­kle­ra. Uspio je otvo­riti vra­ta i po­bjeći.

U posljednjih pet godina, koliko traje krvavi rat između pripadnika kavačkog i škaljarskog klana, ubijeno je 30-ak ljudi.

Ozbiljan udarac klanovima zadala je policija nakon što su od rujna prošle godine uhitili trojicu vođa ovih klanova, a to su Slobodan Kašćelan i Vojin Stupar, koji je "pao" prije 20-ak dana, a obojica su pripadnici kavačkog klana, te Jovica Vukotić iz škaljarskog klana.

Rat ta dva klana traje od 2014. godine kad je u Valenciji nestalo 300 kilograma kokaina.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 05:44