TRAGIČAN KRAJ

Ubio se Alexander McQueen

(FILES) This file picture taken on March 2, 2007 shows British deigner Alexander McQueen at the end of his ready-to-wear Autumn/Winter 2007/2008 fashion show in Paris. According to British media McQueen was found dead on February 10, 2010. AFP PHOTO FRANCOIS GUILLOT
 FRANCOIS GUILLOT

Britanski modni kreator Alexander McQueen jutros je pronađen mrtav u svojoj kući u Londonu, a otočni mediji javljaju da si je sam oduzeo život.

Policija nije htjela komentirati uzrok smrti, međutim, potvrdila je da okolnosti nisu sumnjive.

40-godišnja zvijezda britanske modne industrije oduzela si je život samo tri godine nakon što je to isto učinila njegova bliska prijateljica Isabella Blow, koja ga je izvukla iz anonimnosti i pomogla mu da postane zvijezdom.

Član McQueenove tvrtke danas je potvrdio smrt slavnog kreatora rekavši kako se radi o 'tragičnom gubitku'.

McQueen je kroz nekoliko dana trebao sudjelovati na London Fashion Weeku, a 9. ožujka očekivalo se predstavljanje njegove nove kolekcije na Paris Fashion Weeku.

Rođen je na East Endu kao sin vozača taksija. Prošao je obuku za krojača, a radio je odijela za Princa Charlesa. Od 1996. do 2003. četiri je puta proglašen britanskim modnim dizajnerom godine. Dobio je i prestižno priznanje međunarodnog modnog dizajnera godine.

Modna direktorica Tatlera, Isabella Blow, kojoj duguje svoju slavu, za 5.000 funti otkupila je sva odijela koja je napravio za svoju diplomski izložbu.

Blow se ubila u svibnju 2007. velikom dozom herbicida, nakon što su liječnici otkrili da ima rak jajnika. No ona si je i prije toga više puta pokušala oduzeti život.

Nakon smrti Isabelle Blow proširile su se glasine da je njihov odnos bio u krizi. McQueen ih je sve odbacio kao 'obična sranja'.

- Ljudi mogu govoriti što žele; možete pitati njezine sestre... Neka se klone mog života, i mog i Izabelinog. To što sam imao s Isabellom nije imalo nikakve veze s modom, bilo je iznad mode – govorio je tada McQueen.

McQueen je bio otvoreni homoseksualac, a 2000. godine se vjenčao s filmašem Georgeom Forsythom na jahti gambijskog princa u Ibizi.

Britanski mediji ističu da mu je prije samo nekoliko dana umrla majka Joyce. Svojevremeno je izjavio kako se boji da ona ne umre prije njega.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. svibanj 2024 21:31