MEĐUNARODNA AKCIJA

UDAR NA SVODNIKE U BiH Turci vrbovali djevojke za prostituciju pa ih švercali u zemlje Europe?

SARAJEVO - Policija u Bosni i Hercegovini u nedjelju u večernjim satima počela je provoditi veliku akciju čiji je cilj prekidanje međunarodnog lanca organiziranog kriminala i prostitucije, potvrdilo je Tužiteljstvo BiH koje koordinira ovu akciju.

Kako je pojašnjeno, slična operacija istodobno je započela u Njemačkoj i Austriji a riječ je o velikoj međunarodnoj akciji koja je ranije planirana.

Akcija je usmjerena na otkrivanje međunarodnog lanca organiziranog kriminala povezanog sa trgovinom ljudima radi prostitucije i drugim kaznenim djelima.

Među žrtvama je veći broj osoba s područja balkanskih zemalja, među kojima, prema operativnim podacima istražitelja, ima i malodobnih osoba.

Iz izvora bliskih SIPA-i potvrđeno je da su u tijeku pretresi objekata u Sanskom Mostu, a istraga je usmjerena protiv grupe turskih državaljana koji su osumnjičeni da su počinili kazneno djelo trgovine ljudima i međunarodno vrbovanje radi prostitucije, javlja Dnevni Avaz.

Akcija je rezultat duge i temeljite istrage pravosudnih i policijskih agencija Njemačke čiji su tužitelji i istražitelji mjesecima radili zajedno sa kolegama iz Europske unije (EU), na otkrivanju ovog lanca organiziranog kriminala.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
13. lipanj 2024 07:11