SKRIVAJU MU IDENTITET

Uhićen haker koji je provalio u račune Busha, Clintona...

Rumjunjske su vlasti u mjestu Arad, nedaleko granice s Mađarskom, uhitile muškarca za kojeg sumnjaju da je haker Guccifer, poznat po tome što je provalio u e-mail poštu nekih članova obitelji bivšeg američkog predsjednika Georgea W. Busha te drugih političara i javnih osoba.

Prošle je godine u veljači hakirao e-mailove Bushove obitelji i objavio slike Geogea W. Busha, uključujući i autoportrete bivšeg američkog predsjednika pod tušem i u kadi.

Policija za sada ne želi otkriti identitet uhićena muškarca. Rumunjski je tužitelj kazao agenciji Reuters da sumnjaju da je riječ o Gucciferu koji se služio raznim metodama ne bi li imao uvid u e-mailove poznatih osoba. Među ostalim, pogađao je odgovore na tajna sigurnosna pitanja ne bi li došao do Facebook, AOL Inc i ostalih računa korisnika. Radio Rumunjska, rumunjski javni radio, javio je da je riječ o 40-godišnjem Macrelu Lazaru koji je zbog hakiranja 2012. već dobio uvjetnu kaznu, a hakirao je i internet poštu nekih rumunjskih političara.

Guccifer je tvrdio da je hakirao i račune Tine Brown, nekadašnje urednice magazina novinara Carla Bernsteina, Juliana Fellowesa, slavnog britanskog scenarista, režisera i pisca, autora "Downton Abbey“ te nekolicine industrijalaca. Lani je Guccifer objavio privatne, vrlo emotivne e-mailove koje je rumunjska zastupnica u Europskom parlamentu Corina Cretu upućivala nekadašnjem američkom državnom tajniku Colinu Powellu. Powell je potom izjavio da njih dvoje nisu bili u ljubavnoj vezi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 05:39