UČINKOVITA AGENTICA

UHIĆENA UKRAJINSKA MATA HARI Fatalna Ljilja sve priznala: 'Svoje sam mete zavodila, spavala s njima, drogirala ih i snimala. Manipulirala sam njima'

 Screenshot: YouTube

Žena poznata pod nadimkom "Ukrajinska Mata Hari" uhićena je od strane proruskih pobunjenika na istoku Ukrajine, piše britanski Daily Mail. Njezin je krimen, navode pobunjenici, zavođenje i otimanje njihovih boraca.

Navodna špijunka zove se Ljilja Koc, ima 28 godina, a proruski separatisti smatraju da radi za ukrajinsku obavještajnu službu SBU te uz to njeguje odnose s nacionalističkim strankama u Ukrajini.

Fatalna je Ljilja uhićena u Donjecku nakon što se sprijateljila s jednim od boraca na strani separatista i pokušala ga drogirati i prevesti na teritorij pod kontrolom Kijeva. Iz nje je odmah iznuđeno navodno priznanje u kojem kaže da su je naučili "kako manipulirati muškarcima".

Prema "vlastitoj" priči Ljilja je trenirana kao "lastavica" ili specijalna agentica obučena u tajnama zavođenja, što je navodno uključivalo seksualne odnose s mnogima od njezinih meta.

- Svojim metama morale smo doći što je bliže moguće i saznati o njima što je više moguće. Seksualni odnos tu je bio uključen, a razgovore s metama bismo snimali - otkrila je Lilija koja je također trenirana i u klasičnijim vojnim vještinama kao što su pucanje, postavljanje eksploziva, čitanje karata i tome slično, tvrde pobunjenici.

Njezinog "priznanja", za koje nije sigurno u kakvim je uvjetima ili pod kakvim prijetnjama morala dati, proslijeđeno je kontrolorima SBU-a od strane nacionalističke ukrajinske grupe Desni sektor, što upućuje na postojanje neke veze Ljilje i (pro)ukrajinskih boraca. No, glasnogovornik grupe je zanijekao da je Ljilja volonterka ili članica njihove organizacije.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 13:50