GOLEMI POŽAR

Ukrajinska protuzračna obrana na izdisaju: Rusi sinoć uništili najveću termoelektranu!

Više od 200 spasioca, stotinu istražitelja, kriminalista i stručnjaka za eksplozive radi na otklanjanju posljedica velikog napada

Geotermalna elektrana

 X Screenshot/

U velikom ruskom raketnom napadu uništena je najveća ukrajinska termoelektrana u okolici Kijeva, javlja Ukrajinska pravda.

Andrii Hota, predsjednik Nadzornog odbora p (PJSC) Centrenergo, velike kompanije za proizvodnju električne i toplinske energije u središtu i na istoku Ukrajine, izvijestio da su svi radnici koji su bili u smjeni tijekom napada preživjeli. Bombardiranje je izazvalo veliki požar u turbinskoj dvorani. Trenutno su u tijeku napori na obuzdavanju požara.

Napominje se da je PJSC Centrenergo izgubio 100% proizvodnje električne energije.

Ukrajinska protuzračna obrana oborila je 57 od 82 zračne mete, piše na X-u Anton Geraščenko. Rusi su gađali su kritičnu infrastrukturu u regijama Harkiva, Kijeva, Zaporožja, Odese i Lavova.

"Rusija je napala Harkov s više od 10 projektila. U pojedinim dijelovima grada nema struje. Metro zbog toga nije radio. Više od 200 spasioca od noći radi na otklanjanju posljedica velikog napada, kao i više od stotinu istražitelja, kriminalista i stručnjaka za eksplozive."

Stručnjaci upozoravaju kako je ukrajinska protuzračna objava na izdisaju i da ruske rakete sve češće pronalaze svoj cilj, čak i u Kijevu i okolici, području gdje su vrlo rijetko prolazile...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 19:48