UJEDINILA CIJELU ZEMLJU

UMRLA BEBA BEZ JMBG-A Malena Belmina izgubila bitku za život. Je li na liječanje otišla prekasno?

Ovu informaciju objavila je njena majka na Facebook stranici te zamolila sve dobre ljude da im pomognu u prikupljanju novca za transport tijela malene Belmine u BiH
 Facebook

Mala Belmina Ibrišević čija je sudbina prije nekoliko mjeseci digla na noge cijelu BiH preminula je prije nekoliko sati na intenzivnoj njezi klinike u njemačkom Tübingenu.

Ovu informaciju objavila je njena majka na Facebook stranici te zamolila sve dobre ljude da im pomognu u prikupljanju novca za transport tijela malene Belmine u BiH. Potrebno im je 2.500 eura, javlja Klix.ba.

Podsjetimo, Belmini je po rođenju dijagnosticirano teško imunološko oboljenje po rođenju i trebala je otići na na presađivanje koštane srži u Njemačku. No, nije imala matični broj nužan za izdavanje putovnice, pa se cijelo Sarajevo diglo na noge tražeći da se usvoji Zakon o jedinstvenom matičnom broju kako bi bebe koje su rođene nakon 12.2.2013. godine dobile svoja osnovna prava. Višednevni prosvjedi urodili su plodom, a Belmina je dobila JMBG i putovnicu te je u bolnicu u Njemačku stigla 13. lipnja.

Nedugo nakon operacije uslijedile su komplikacije, a malena Belmina danas je izgubila životnu bitku .

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 14:46