UČESTALI INCIDENTI

Užas u Njemačkoj: Mladić nožem napao dvoje djece, krvavi doteturali do školske zgrade

Još nema pouzdanih podataka o dobi djece, ali navodno imaju između 9 i 14 godina

Ilustracija

 Jochen Tack/Imagebroker/Profimedia/Profimedia

U srijedu oko 12 sati u Duisburgu je teško ozlijeđeno dvoje djece nakon što ih je nožem i svjetiljkom napao 21-godišnji muškarac, piše Fenix magazin.

Glasnogovornica policije je kazala kako je napadač uhićen, a dječak i djevojčica su na liječenju u bolnici.

Napad se dogodio oko 12 sati u u gradskoj četvrti Marxloh. Ozlijeđena djeca su se sklonila u obližnju školu, javlja Njemačka tiskovna agencija (dpa).

Policija u srijedu nije komentirala kojim je oružjem počinjen napad, ali su napomenuli kako nema opasnosti za stanovništvo. Područje oko mjesta zločina je ograđeno. Pozadina zločina predmet je istrage.

Njemački mediji pišu kako je muškarac djecu iznenada napao nožem i svjetiljkom. Djeca su krvareći doteturala do osnovne škole. Učiteljica je navodno pružila prvu pomoć.

Iako policija još nije objavila detalje, lokalni mediji pišu kako je uhićeni 21-godišnjak njemačko-bugarskog podrijetla.

Njemački RTL piše kako još nema pouzdanih podataka o dobi djece, ali navodno imaju između 9 i 14 godina.

Državno tužiteljstvo u Duisburgu ne želi komentirati slučaj do četvrtka.

Tek nedavno, odnosno prošlog četvrtka dogodio se krvavi zločin u školi u Wuppertalu (Sjeverna Rajna-Vestfalija). Sedam učenika i 17-godišnji osumnjičeni počinitelj ozlijeđeni su u napadu koji su vlasti klasificirale kao napad.

Prema tvrdnjama istražitelja, srednjoškolac je tijekom odmora iznenada nožem napao nekoliko kolega iz razreda. I sebi je nanio teške ozljede prije nego što ga je učiteljica uspjela nagovoriti da odustane od svog nauma. Kako navode policija i državno odvjetništvo, postoje dokazi o psihičkoj bolesti 17-godišnjaka, piše Fenix magazin.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. travanj 2024 06:14