BRUTALNI MEKSIKO

UZNEMIRUJUĆA FOTOGRAFIJA Surovi rat narko kartela: Devet tijela pronađeno obješeno na mostu

 AP Photo

MEXICO CITY - Devet tijela, neka su bila svezana i s povezima na očima, otkriveno je u petak obješeno s nadvožnjaka na sjeveroistoku Meksika, što upućuje na intenziviranje okrutnih zločina suparničkih narko-banda na američko-meksičkoj granici.

Policija u gradu Nuevu Laredu u saveznoj državi Tamaulipasu, točno preko granice u odnosu na teksaški grad Laredo, objavila je da ne zna tko je odgovoran za zločin, ali na truplima je pronađena poruka iz koje se može zaključiti da je riječ o napadu kartela Zetasa na kartel Golf.

Kartel Zetas utemeljili su dezerteri meksičkih specijalnih snaga i ispočetka su radili za kartel Golf, ali poslije su se odvojili od poslodavaca i sad se te dvije skupine bore za nadzor na krijumčarskim putovima, zbog čega u Tamaulipasu divlja nasilje.

Otkad je meksički predsjednik Felipe Calderon 2006. preuzeo dužnost i počeo rat protiv krijumčara droge te diljem zemlje poslao desetke tisuća saveznih policajaca i vojnika, nasilje je odnijelo više od pedeset tisuća života.

Uoči predsjedničkih izbora zakazanih za 1. srpnja nezadovoljstvo zbog krvavih napada jača potporu oporbenoj institucionalnoj revolucionarnoj stranci (PRI).

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
03. svibanj 2024 01:58