O TOME BRUJI INTERNET

UZNEMIRUJUĆI DETALJI O NESTALOM AVIONU Kineski haker prije 13 dana najavio tragediju, nitko mu nije vjerovao?!

 AFP PHOTO/STR / AFP PHOTO/STR

Misteriozni kineski bloger izazvao je pravu lavinu online spekulacija nakon što je predvidio nestanak zrakoplova kompanije AirAsia, koji je u nedjelju nestao s neba negdje nad morem u Indoneziji.

U seriji objava na kineskom forumu Tianya, datiranima 15. prosinca, anonimni korisnik s nadimkom Landlord upozorava kako će nakon tragedija letova Malaysia Arilinesa MH17 i MH370, tajnovita organizacija 'Crna ruka' oboriti zrakoplov druge malezijske kompanije, ovaj put tvrtke AirAsia.

Nitko ga nije shvaćao ozbiljno sve do jučerašnjeg nestanka zrakoplova koji je prevozio 162 putnika i člana posade na letu iz indonezijske Surabaye za Singapur.

Korisnici Reddita preveli su originalne poruke s kineskog i u njima je previše podudarnosti da bi ih se proglasilo pukim maštarijama ili trabunjanjima poremećene osobe:

'Crna ruka (metafora za tajnu organizaciju koja povlači konce iza kulisa) otela je i oborila MH370 i MH17. To je praktički uništilo Malaysia Airlines.

Sad je Crna ruka naciljala AirAsiju kako bi je također uništila.

S obzirom na snagu Crne ruke preporučamo svim Kinezima da dobro razmisle prije nego se ukrcaju na avione AirAsije jer bi mogli nestati poput onih na letu MH370.'

Drugi korisnici foruma prozvali su Landlorda i optužili ga da piše besmislice na što je on odgovorio: 'Samo se vi civili klonite tog avioprijevoznika'.

U dva dana, koliko je Landlord bio aktivan na forumu, napisao je 39 objava u kojima sunarodnjake poziva da izbjegavaju AirAsiju. Nitko njegovim najavama nije pridavao previše pažnje sve do jučerašnjeg nestanka zrakoplova Air Asije.

Već se javljaju teorije prema kojima je Landlord kineski obavještajac ili haker, a njegove su poruke na forumu, navodno, bili pokušaji da spasi sunarodnjake nakon što je otkrio veliku i tajnu zavjeru kineskih vlasti.

Zanimljivo je da na malezijskom zrakoplovu koji je nestao u nedjelju nije bio niti jedan kineski državljanin.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
10. svibanj 2024 01:26