OPASNA PRAKSA

UZNEMIRUJUĆI VIDEO: MLADIĆ HTIO SNIMITI 'SAVRŠENI' SELFIE PA GA UDARIO VLAK Ignorirao je upozorenja, a samo je čudom preživio svoj sumanuti pothvat

 Screenshot: YouTube

Nevjerojatan video Indijca kojeg je u želji da napravi "nezaboravni" selfie udario vlak proširio se internetom.

Dotični gospodin, fitness trener T Siva, ignorirao je upozorenja osobe koja je stajala u njegovoj blizini, ali i signale strojovođe u vlaku, dok je stojeći uz tračnice pokraj željezničke stanice blizu Borabande pokušavao snimiti selfie.

Dok se vlak približava osoba pokraj Sive se može jasno čuti kako ga upozorava da se makne, a jednako tako čuje se i truba kojom je strojovođa upozoravao mladića da se makne. No, on se nije pomaknuo već je nastavio snimati kako mu se vlak približava, a osobi do sebe je dobacio samo "jedna minuta".

U šokantnom kraju kratkog videa vlak je udario Sivu u desnu stranu njegove glave i tijela, a njegov smartphone pada na tlo. Siva je nekim čudom preživio, ali s ozljedama glave.

Video strašnog udara, za koji upozoravamo da je vrlo uznemirujuć, možete vidjeti na ovom linku.

Incident se dogodio u nedjelju, a nerazumni Indijac se u međuvremenu pojavio i na sudu gdje je kažnjen s 500 rupija (47 kuna) zbog svoje gluposti, piše BBC.

No, ovakav slučaj nije prvi u Indiji. U listopadu 2017. troje tinejdžera u saveznoj državi Karnataka poginulo je udaru vlaka pokušavajući snimiti selfie, dok je dvoje tinejdžera smrtno stradalo prilikom snimanja selfija na tračnicama u New Delhiju.

Nadalje, BBC piše kako se većina smrtnih slučajeva prilikom snimanja selfija dogodi upravo u Indiji - tako je između ožujka 2014. i rujna 2016. u Indiji smrtno stradalo 76 osoba, a u cijelom svijetu 127. Većina poginulih bili su mladi ljudi, prema istraživanju američkog studenta na doktorskim studijima Carnegie Mellon sveučilišta u Pittsburghu, Hemanka Lambe.

Lamba navodi kako je u Indiji većina stradala od udara vlaka, zato što "vjeruju da je poziranje pokraj vlaka s najboljim prijateljem ili prijateljicom romantično ili znak vječnosti prijateljstva".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. svibanj 2024 18:29