POLICIJSKA BRUTALNOST

UZNEMIRUJUĆI VIDEO Policajci pred prestravljenim svjedocima hladnokrvno ustrijelili psa koji je branio vlasnika!

 YouTube

Na internetu se pojavio uznemirujući video na kojem dvojica njujorških policajaca iz vatrenog oružja pucaju u psa na ulici u East Villeageu.

Snimka prikazuje policajce kako prilaze vlasniku koji u nesvijesti leži na pločniku, prije nego li je životinja, pas Star, agresivnije reagirao prema jednoj prolaznici. U tom trenutku Star se okreće u drugom smjeru i kreće prema jednom od policajaca, koji u panici ispaljuje dva hica i ranjava životinju koja se u agoniji počela trzati na cesti na užas svih koji su promatrali tu mučnu scenu.

- Policajci su govorili okupljenim ljudima da se maknu, ali gospođa koja je stajala iza onesviještenog muškarca približila se preblizu, pa je pas reagirao - rekao je jedan od svjedoka za Gothamist.

Johnny Rodriguez i još troje osoba upozorili su policajce da čovjek u nesvijesti leži na cesti. Vidjeli su da je dobio napad, te se grčio i tresao na tlu.

- Policajci su se pokušali približiti unesrećenom vlasniku, ali pas to nije dopuštao. Upozorio sam ih da pas reži na njih, ali bilo je prekasno - rekao je Rodriguez.

Nakon pucnjeva, čule su se zgrožene reakcije okupljenih upućene hladnokrvnim policajcima.

Srećom, pas je preživio ranjavanje i nalazi se na liječenju.

Muškarac i dalje nije identificiran, ali navodno se radi o skitnici iz Poljske.

Iako neki od svjedoka govore da su se policajci pokušali obraniti od agresivne životinje, drugi ih optužuju za uporabu pretjerane sile.

Aida Feliciano, koja živi u susjedstvu, za New York Daily News je kazala da su policajci udarili onesviještenog muškarca, zbog čega je pas stao u njegovu obranu.

- Umjesto da su pozvali hitnu, oni su ga počeli udarati - rekla je Aida.

Njujorška policija i dalje nije reagirala na slučaj.

Podsjetimo, incident se dogodio svega nekoliko dana nakon pucnjave na Times Squareu, gdje su policajci hicima iz pištolja ubili poludjelog muškarca koji je hodao po cesti i prijetio nožem.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
01. svibanj 2024 03:26