STRAVA

KRVAVA DRAMA U NJEMAČKOJ Manijak upao u vlak pa sjekirom i nožem napao putnike, više ranjenih.

 Reuters/Twitter

>>>NOVO 11:30 Potvrđeno je da je 17-godišnji Afganistanac koji je sjekirom i nožem napao putnike u vlaku kod njemačkog grada Würzburga, bio borac Islamske države, prenose njemački mediji pozivajući se na agenciju blisku teroristima ISIS-a.

----------------------------

>>>NOVO 9:05 Britanski BBC javlja kako je policija izvršila pretres sobe u kojoj je stanovao mladić te u njoj pronašla zastavu tzv. Islamske države.

----------------------------

>>>NOVO 9:00 Oglasio se i bavarski ministar unutarnjih poslova Joachim Hermann kazavši kako je napadač izbjeglica koji je prošle godine najvjerojatnije stigao u Njemačku tzv. 'balkanskom rutom'. Prije dva tjedna udomila ga je jedna njemačka obitelj.

Također, rekao je i da su ga specijalci ustrijelili nakon što je i njih napao nožem. Na pitanje novinara je li točno da je napadač tijekom napada uzvikivao 'Allahu Akbar' kao što su rekli svjedoci, ministar je rekao da je istina da je bilo uzvika.

-----------------------------

>>>NOVO 8:50 Nakon sinoćnjeg napada u vlaku u Njemačkoj, počinju se javljati prvi svjedoci. Jedan od putnika tako je rekao de je napadač tijekom mahnitog pohoda vikao 'Allahu Akbar' te da je vlak bio prepun krvi i izgledao poput klaonice.

- Teže ozlijeđeni su samo bespomoćno ležali na podu, dok su drugi puzali po podu vlaka i tražili kutije s prvom pomoći - rekli su svjedoci.

Kako javlja China Daily, među ozlijeđenima ima i kineskih državljana. Radi se o muškarcu (62) i njegovoj supruzi (58) te njihovoj djeci, sinu (17) i kćeri (20).

Svjedoci još prepričavaju kako je mladi Afganistanac nakon napada pobjegao iz vlaka no tada je naletio na skupinu specijalnih policajaca koji su ga upucali nakon što je i njih pokušao napasti nožem.

------------------------------

Troje je ljudi teže, a jedna je osoba lakše ozlijeđena nakon što je 17-godišnjak porijeklom iz Afganistana upao u ponedjeljak navečer u putnički vlak na području Bavarske te je nožem i sjekirom napao putnike, javlja Frankfurter Allgemeine Zeitung.

Do napada je došlo oko 21:15 h u regionalnom vlaku koji se kretao između Würzburga i Ochsenfurta.

Policija je zbog svega pokrenula veliku akciju, u koju su bili uključeni i helikopteri, a u konačnici je mladi napadač ubijen.

Lokalni su mediji isprva javili kako je ranjena 21 osoba, no kasnije su izvijestili da je ozlijeđen manji broj ljudi, ali da je 15-ak putnika liječničku pomoć zatražilo zbog pretrpljenog šoka.

Bavarski ministar unutarnjih poslova Joachim Herrmann rekao je da je napadač živio u Ochsenfurtu, gdje je bio prijavljen kao izbjeglica.

'Nedugo nakon što je vlak stigao u Würzburg, napao je putnike sjekirom i nožem, a zatim je pobjegao iz vlaka. Uslijedila je potjera tijekom koje je policija ustrijelila i ubila napadača', izjavio je policijski glasnogovornik.

O motivima napada zasad se samo nagađa.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 01:19