"PLAVI JANTAR"

VELIKA POLICIJSKA AKCIJA Uhićeno više od 500 ljudi, zaplijenjeno 2,8 tona kokaina, 390 vozila, 110 kg heroina...

Policija iz 28 zemalja EU-a i ostalih europskih zemalja u razdoblju od 4. svibnja do 24. lipnja provela je niz akcija na 260 mjesta u sklopu operacije "Plavi jantar", stoji u priopćenju Europola.
Sisak, 220109.U sklopu policijske akcije Marakana uhiceni su supruznici i muskarac sa podrucja Kutine zbog zlouporabe opojnih droga. Kod supruznika je pronadjeno je 11 mobitela i veca kolicina domaceg i stranog novca, a kod muskarca 3 mobitela i 3 tisuce eura i sada u istraznom centru zupanijskoj suda u Zagrebu.Kokain.Foto: PU Sisacko - Moslavacka
 Miroslav Kiš / CROPIX

HAAG - Europska policija uhitila je više od 500 osoba, zaplijenila više od 2,8 tona kokaina te nekoliko stotina vozila u nizu akcija provedenih u borbi protiv organiziranog kriminala, izvijestio je u ponedjeljak Europol.

Policija iz 28 zemalja EU i ostalih europskih zemalja u razdoblju od 4. svibnja do 24. lipnja provela je niz akcija na 260 mjesta u sklopu operacije "Plavi jantar", stoji u priopćenju Europola.

Carinici i policija zaplijenili su 390 vozila i oko 110 kilograma heroina te 1300 tona ukradenog metala.

Akcija je bila usmjerena na ilegalnu trgovinu koja se obavljala kontejnerima, na uhićenje osoba koje su iz južne Amerike u Europu krijumčarile drogu u zrakoplovima te na potragu za drogom u pošiljkama koje su poštom poslane iz Pakistana ili iz Afganistana.

"Načini skrivanja predmeta koji se ilegalno krijumčare različiti su - od skrivenog kokaina u dijelovima odjeće, potpeticama cipela ili skrivanja heroina u medicinskim instrumentima", stoji u priopćenju Europola.

Operacija je rezultirala i uhićenjem brojnih trgovaca ljudima, a otkriveno je i sklonište ilegalnih imigranata u Mađarskoj.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 22:44