INCIDENT

KAOS NA PARIŠKOM AERODROMU Evakuirali putnike nakon što je ubijen muškarac koji je oteo oružje vojniku

 Reuters

Na pariškom aerodromu Orly u subotu ujutro pokrenuta je velika policijska operacija, objavila je francuska policija.

Le Parisien javlja da je jedan muškarac, kasnije identificiran kao osoba stara oko 40 godina za koju se vjeruje da je radikalizirani musliman, oko 8:30h oteo oružje vojniku koji je bio raspoređen u jednoj od aerodromskih zgrada, nakon čega je na njega otvorena vatra te je ubijen.

Le Figaro javlja da je dio zračne luke evakuiran, a privremeno je obustavljen ukrcaj i iskrcaj putnika iz aviona. Ljudima se savjetuje da do daljnjega ne idu u zračnu luku.

Na mjesto događaja su uz brojne policijske specijalce stigli i pirotehničari kako bi provjerili je li na aerodromu postavljen eksploziv i je li muškarac koji je oteo oružje možda imao eksplozivni pojas. U zračnu luku je dolazak najavio i francuski ministar unutarnjih poslova Bruno le Roux.

Orly je, inače, drugi najveći pariški aerodrom.

- Čekali smo u redu za ukrcaj na let za Tel Aviv kada smo čuli tri ili četiri hica. Cijeli je aerodrom zatim evakuiran, nastao je kaos. Policajci, spasioci i vojnici su se rastrčali u svim smjerovima, ispričao je svjedok Franck Lecam za Le Parisien.

Passengers wait at Orly airport southern terminal after a shooting incident near Paris, France March 18, 2016.  REUTERS/Benoit Tessier
Benoit Tessier / REUTERS

Francuski mediji izvještavaju da je policija potvrdila kako je napadač na aerodromu povezan s incidentom do kojeg je na području Pariza došlo oko 7:15h. Policija je tada zaustavila Renault Clio, čiji je vozač ispalio hitac u policajca koji je završio u bolnici, ali je izvan životne opasnosti.

Clio je kasnije pronađen napušten, a u njemu je bila krvava majica. Vjeruje se da je napadač do aerodroma stigao ukradenim Citroenom Picasso, koji je pronađen u parku blizu zračne luke.

Passengers wait at Orly airport southern terminal after a shooting incident near Paris, France March 18, 2016.  REUTERS/Benoit Tessier
Benoit Tessier / REUTERS

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 04:28