TEŽAK UDARAC

Veliki donatori razmišljaju o napuštanju Trumpova najvećeg rivala: ‘Pretjeruje u nekim stvarima...‘

Problem je pogrešna strategija u kampanji, odnosno DeSantisov pretjeran rat protiv "woke" kulture

Ron DeSantis

 /Afp

Sve su glasnija govorkanja da Rona DeSantisa, najozbiljnijeg protukandidata Donaldu Trumpu u utrci za republikansku predsjedničku nominaciju, napuštaju veliki donatori.

Za Financial Times izvori bliski Kenu Griffinu i Nelsonu Peltzu sugerirali su da se dvojica biznismena predomišljaju oko podrške 44-godišnjem guverneru. Problem je pogrešna strategija u kampanji, odnosno DeSantisov pretjeran rat protiv "woke" kulture.

Izvor FT-ja blizak Griffinu kaže da se šef hedge fonda Citadel protivi pokušaju zabrane razgovora o spolovima i seksualnosti u školama na Floridi te DeSantisovu ratu protiv Disneyja, najznačajnijeg platitelja poreza na Floridi. Osoba bliska Nelsonu Peltzu izjavila je za list da osnivač investicijske tvrtke Trian Partners drži prihvatljivim većinu politika mladog guvernera, ali smatra njegov stav o pobačaju prestrogim.

Kada je riječ o abortusu, guverner Floride potpisao je zakon kojim se zabranjuje pobačaj nakon šestog tjedna trudnoće. Kada je riječ o zabrani knjiga, Florida je lani uvela mjere kojima se olakšava roditeljima da izbace određene knjige iz školskih knjižnica.

Knjige koje su se našle na udaru na Floridi uključuju literaturu s eksplicitnim vizualnim sadržajem vezano za odrastanje djece pripadnika LGBTQ+ zajednice, dječju knjigu o dva mužjaka pingvina koji podižu mladunče u zoološkom vrtu (temeljena na istinitoj priči) i roman nobelovke Toni Morrison s opisom dječjeg zlostavljanja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. svibanj 2024 09:59