GRADAČAC

VELIKI POŽAR PROGUTAO ČUVENU TRŽNICU 'ARIZONU' Vatrena stihija u samo nekoliko sati uništila stotine štandova i dućana, šteta se mjeri u milijuna eura

 
 Gradačački glas

Velika tržnica poznata pod nazivom Arizona podignuta u Bosni i Hercegovini na međuentitetskoj crti razdvajanja na području općine Gradačac u cijelosti je izgorjela u velikom požaru koji je izbio u nedjelju u ranim jutarnjim satima, potvrdili su iz lokalne policije.

Slično kao i 2016. godine kada je tržnica već jednom bila uništena u požaru pa potom obnovljena, vatrena stihija je u svega nekoliko sati progutala stotine štandova i dućana u kojima se prodavala različita roba, od prehrambenih proizvoda do bijele tehnike.

Prvu informaciju o požaru gasitelji su dobili oko 3 sata ujutro, a odmah su na teren poslane sve raspoložive ekipe iz Gradačca, Tuzle i drugih obližnjih mjesta.

Gradačački glas objavio je na Facebooku da je izgorjelo 90 posto površine tržnice. Šteta se procjenjuje na više desetaka milijuna konvertibilnih maraka.

Širenje požara zaustavli su nešto prije 7 sati, no i nakon toga su morali nastaviti raščišćavati ruševine kako bi ugasili sva žarišta vatre.

Stručni timovi poslani su na teren kao bi utrdili uzroke požara i procijenili štetu no već sada je izvjesno kako je riječ o milijunima eura.

Tržnica Arizona nastala je neposredno nakon okončanja rata u BiH u sektoru koji su kontrolirale američke postrojbe iz sastava tadašnjeg IFOR-a (Snage za provedbu mira).

Uspostavjena je kao prvi korak koji je trebao otvoriti komunikaciju među ljudima s dvije strane nekadašnje crte bojišnice i kroz trgovinu potaknuti integraciju cijele zemlje odnodno uklanjanje zapreka na granicama između Federacije i Republike Srpske.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
03. lipanj 2024 06:41