'NE DAVIMO BEOGRAD'

VIDEO Beograd opalio šamar Vučiću: Tisuće građana prosvjedovalo na ulici zbog rušenja grada!

Prosvjedi u Beogradu
 Screenshot: Facebook

U četvrtak popodne Beograd je bio poprište najvećeg prosvjeda otkako je na vlasti u Srbiji Aleksandar Vučić.

Oko 15 000 građana, po procjenama organizatora, šetalo je gradom prosvjedujući zbog suspektnog rušenja dvije ulice u dijelu grada poznatom pod nazivom Savamala.

Riječ je o incidentu koji se dogodio prije više od mjesec dana, kad su pod okriljem noći nepoznati muškarci u fantomkama rušili dio Hercegovačke i Mostarske ulice te istodobno zadržavali i presretali prolaznike.

Kada su šokirani građani zvali policiju da zaustavi rušenje, oni su odbili otići na mjesto događaja s obrazloženjem da je to u nadležnosti Komunalne policije uz obrazloženje da oni sudjeluju u tom rušenju. Komunalna policija je njihove tvrdnje demantirala, pisao je nedugo nakon incidenta portal N1.

Ni mjesec kasnije nije poznato tko su bili muškarci u fantomkama i po čijem su nalogu rušili taj dio grada, ali je zanimljiva činjenica da na toj lokaciji, između ostalih, trebaju niknuti zgrade predviđene u projektu Beograd na vodi, kojem se mnogi građani glavnog grada Srbije žestoko protive.

Taj se projekt financira arapskim novcem, a vlada Aleksandra Vučića prikazuje ga kao jednog od temeljnih projekata koji bi trebao oživiti Beograd. Građani su prosvjedom u četvrtak pokazali da ne žele "sjediti prekriženih ruku dok država organizira nasilje nad svojim građanima umjesto da ih štiti", stoji na Facebook stranici "Ne davimo Beograd".

Također su dodali da zahtijevaju da se svi odgovorni za noćno rušenje i zastrašivanje u Savamali otkriju i kazne te da se smijene oni koji su to organizirali, omogućili i pokušali zataškati.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
04. svibanj 2024 16:45