PILOT 'PUKAO'

VIDEO Drama u avionu. Putnici fizički svladali kapetana koji je usred leta vikao: 'Svi ćemo poginuti! Al-Qa'ida!'

Kopilot se zaključao u kabinu
 AP Photo/Roberto Rodriguez

LOS ANGELES - Kapetan američkog avioprijevoznika JetBlue podivljao je usred leta i morali su ga svladavati putnici, piše Daily Mail .

Pilot, 49-godišnji Clayton Osborn, navodno je vikao "pomolite se, pomolite se" na užasnute putnike nakon što je trčao naprijed-natrag po avionu i vikao "Irak, Al-Qa'ida, terorizam, svi ćemo poginuti!"

Twitter

Prema pričama putnika iz aviona, Osborn je poludio nakon što je otišao na WC i shvatio da je kopilot zaključao kokpit iznutra, zabrinut zbog Osbornovog 'čudnog ponašanja'.

I putnici su primjetili da sa kapetanom nije nešto u redu, jer na povratku s WC-a prilazio nasumičnim putnicima i razgovarao s njima u prolazu. Kada je shvatio da je kopilot zaključao ulaz u pilotsku kabinu, počeo je paničariti i vikati "pusti me unutra, pusti me unutra!"

Ubrzo je počeo vikati nekoherentne rečenice o bombama, terorizmu, Al-Qa'idi i Iraku, te pozivati sve putnike da se počnu moliti.

Četverica putnika, među njima umirovljeni policajac i bivši zatvorski čuvar, fizički ga je svladalo i držalo nepokretnog sve dok avion nije nepredviđeno sletio na aerodrom u Amarillu, u Teksasu.

Igrom slučaja u avionu je kao putnik putovao još jedan kapetan istog avioprijevoznika, koji je preuzeo upravljanje avionom do sletanja.

Navodno je avion bio pun muškaraca koji su putovali na Međunarodnu konferenciju o sigurnosti u Las Vegasu. Jedan od svjedoka rekao je za CBS da je pilot "jednostavno odabrao pogrešan avion".

Nakon nepredviđenog slijetanja u Teksasu, zaštitari i vatrogasci su preuzeli poludjelog kapetana i privezali ga na nosila do dolaska hitne pomoći .

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
30. travanj 2024 12:09