POTEZ OČAJNE MAJKE

VIDEO, DRAMATIČNA AKCIJA SPAŠAVANJA U Australiji je troje ljudi poginulo u poplavama: Ovo dijete uspjeli su spasiti!

 YouTube

Olujne kiše na sjeveroistoku Australije uzrokovale su smrt triju osoba, a poplavljene su tisuće kuća čiji su se pojedini stanovnici morali skloniti na krovove kako bi izbjegli bujicu, objavile su u ponedjeljak vlasti.

Tijela dviju nestalih osoba pronađena su u ponedjeljak dok je jedan muškarac poginuo dan ranije želeći provjeriti svoj brod blizu grada Bundaberga, nekoliko stotina kilometara sjeverno od Brisbanea, na istočnoj obali.

Po riječima premijera države Queensland Campbella Newmana, četiri grada pod prijetnjom su bujica nakon prolaza uragana Oswald, a u Bundabergu 1200 kuća već je poplavljeno.

Ondje je 18 stanovnika koji su se sklonili na krovove prebačeno helikopterom a desetak će ih biti prebačeno tijekom sljedećih sati, kazao je gradonačelnik tog grada od 50.000 stanovnika Mal Forman. Tri se osobe smatra nestalima.

Newman je kazao da je bujica tekla takvom brzinom kroz Bundaberg da su isključili mogućnost evakuacije stanovništva morskim putem.

Do poplava je došlu u Gympieju, Maryboroughu i Lockyer Valleyju, epicentrima razornih poplava od prije dvije godine, kada je poginulo 35 osoba na istoku Australije.

Na YouTube-u je pak osvanula dramatična snimka akcije spašavanja djeteta iz bujice helikopterom.

Naime, terenac u kojem su bile dvije žene i dijete zaglavio je u subotu u dubokoj vodi u gradu Biloela u Queenslandu i nije se nikako mogao pomaknuti, a voda je brzo nadirala.

U pomoć im je doletio helikopter, a dvije su žene, vidno potresene, uplakano dijete stavile u vodootponu torbu i zavezale za uže koje je potom povukao helikopter.

Spasitelj je ženama doviknuo kako će se vratiti po njih, a onda su otvorili torbu u kojoj je plakalo dijete, no bilo je na sigurnom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. svibanj 2024 23:14