WOLF WARRIOR 2

VIDEO: FILM ZBOG KOJEG SE KINEZI MASOVNO PRIJAVLJUJU U VOJSKU Ruši sve rekorde gledanosti, u samo dva tjedna zaradio pola milijarde dolara

 
 Wolf Warriors 2

Kineski akcijski film 'Wolf Warrior 2' srušio je sve rekorde u najmnogoljudnijoj zemlji svijeta, a cijela priča je otišla toliko daleko da se gledatelji odmah nakon kina masovno prijavljuju u vojsku. Slogan filma je 'Tko god uvrijedi Kinu, taj će biti ubijen bez obzira gdje god se sakrio', a u samo dva tjedna zaradio je više od pola milijarde dolara!

Radnja filma je poprilično jednostavna - kineska vlada je poslala svog neustrašivog specijalca kako bi spasio kineskog biznismena zarobljenog u afričkoj zemlji koju razara građanski rat. Na tom putu zvijezda filma Wu Jing ubija na stotine pobunjenika i zapadnih plaćenika.

Film je prepun specijalnih efekata kojih se ne bi posramili ni holivudski blockbusteri, ali u recenzijama na Zapadu nije prošao najbolje. Primjerice, BBC piše da je to obična kopija holivudskih akcijskih filmova s jedinom razlikom da spasitelji svijeta ovoga puta nisu Amerikanci, već Kinezi.

- Nema sumnje da su Kinezi ovim filmom htjeli poslati svojevrsnu poruku svijetu. U 'Wolf Warrioru' prikazane su replike najmodernijeg kineskog oružja, a ne treba zaboraviti na činjenicu da su nedavno otvorili vojnu bazu u Džibutiju - piše BBC.

- Film nije mogao pogoditi bolji tajming. Cijelu Kinu već neko vrijeme trese nacionalistička euforija i sve što im je trebalo je jedan pravi patriotski film.

Kineskim državnim medijima nije baš najbolje sjela kritika i Britancima su proučili da 'namjerno bacaju blato po Kini'.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. svibanj 2024 11:03