TESLA S ROADSTER

VIDEO: IZBIO POŽAR NA 'NAJSIGURNIJEM AUTOMOBILU NA SVIJETU' Dramatične snimke srušile dionice tvrtke

 YouTube

Internetom su počele kružiti snimke Tesla S električnog automobila u plamenu, nakon kojih su dionice američkog proizvođača potonule.

Vozač zapaljenog automobila neposredno prije požara udario je veliki metalni predmet na cesti, što je oštetilo vozilo. Ubrzo je sigurnosni sustav automobila upozorio vozača da je došlo do problema, te da zaustavi svoje vozilo, što je i učinio, nakon čega je primjetio požar na vozilu.

Prema izvještaju vatrogasaca koji su izašli na mjesto nesreće, na jednoj od prilaznih cesta kraj Seattlea, vatra je gorjela u predjelu motora, a polijevanje vodom samo je pogoršavalo požar.

Požar je na kraju ugašen kemijskim gasilom, no kada su otvorili haubu, shvatili su da baterije još uvijek gore iznutra. Morali su izbušiti rupe na baterijama kako bi ih mogli konačno ugasiti.

Tesla S roadster proglašen je ovo ljeto najsigurnijim ikad proizvedenim automobilom, te je dobio NHTSA rejting od 5,4 zvjezdice od 5 mogućih.

Ocjenu iznad maksimalne ispitivači su opravdali činjenicom kako automobil nije moguće zapaliti, jer ga ne pogoni motor s unutrašnjim izgaranjem.

Iako je tvrtka odmah izdala priopćenje u kojem ističe kako su se baterije zapalile kao posljedica udara, a ne spontano, dionice tvrtke pale su čak 6% u jednom danu kako se vijest o požaru proširila.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
01. svibanj 2024 10:01