POLICIJSKA BRUTALNOST?

VIDEO: NESVAKIDAŠNJE PRIVOĐENJE 7-GODIŠNJAKA Policija ga odvela u lisicama, majka u očaju: 'Znam što je napravio, ali da ga uhite poput kriminalca...'

 
 Screenshot YouTube

Policija iz Miamija uhitila je u četvrtak sedmogodišnjaka pod optužbom da je napao učiteljicu, no ono što je neobično jest činjenica da je učenik prvog razreda osnovne škole u policijsku stanicu odveden u lisicama.

Cijeli incident započeo je u školskoj kantini kada je dečkić udaljen jer se 'igrao s hranom', a onda je u hodniku nakon što je izveden iz kantine fizički nasrnuo na učiteljicu.

Očevici kažu kako je dječarac nekoliko puta s leđa udario učiteljicu, a nakon što su oboje pali na zemlju, dječak je nastavio udarati učiteljicu.

U školu je pozvana policija, a nakon psihijatrijske procjene, dječak je izveden s lisicama na rukama.

Njegova majka Mercy Álvarez nakon što je ugledala ovaj prizor potpuno je pobjesnila.

- Ovo je policijsko iživljavanje, pa moj sin je bio miran popt bubice kad su došli po njega - kazala je Miami Heraldu ističući kako su i ravnatelj i pedagog bili protiv toga, no policija je svejedno postupila kako je postupila.

Iz policije se pravdaju kako su morali ovako reagirati jer je dječak predstavljao opasnost za sebe i okolinu.

- Naše postupanje je bilo standardno. Uostalom, ovo je već drugi put da dolazimo u školu zbog njegovog ponašanja. Zbog prijašnjeg incidenta zaradio je deset dana suspenzije - kazao je policijski načelnik Ian Moffett.

Obzirom da se incident dogodio u Sjedinjenim Državama, ne treba ni napominjati kako su sada na potezu odvjetnici.

Naime, učiteljica je već najavila tužbu, no ne miruju ni roditelji uhićenog dječaka.

- Moje dijete nije moglo fizički napasti učiteljicu, jednostavno nije dovoljno snažan da ju sruši na tlo. Također, kada su ga odveli na psihijatrijsko vještačenje, mi o tome uopće nismo bili obavješteni. Ako se i ponaša neprimjereno u školi to je zato jer je žrtva zlostavljanja - kazala je majka novinara te najavila da će tužiti i školu i policiju.

- Isti policajac koji ga je danas vodio u lisicama priveo ga je i zadnji put. Stvorili su mom sinu psihološku traumu i umjesto da su riješili problem- oni su samo stvorili novi, kazala je uzrujana majka te za kraj poručila:

- Moj sin je oduvijek maštao o tome da postane policajac, no nakon posljednjih događanaja kaže kako to više ne želi jer smatra da su to loši ljudi - zaključila je za kraj ogorčena Mercy Álvarez.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
02. svibanj 2024 11:39