RIJETKA SNIMKA

VIDEO: NEVJEROJATAN PRIZOR Stao na sam kraj piste i snimao golemi avion kako u posljednji trenutak polijeće i prolijeće mu tik iznad glave

 YouTube

Zastrašujući trenutak u kojem se golemi putnički zrakoplov uzdiže s aerodromske piste i prelijeće kamermana udaljenog tek koji metar, prikazan je u videu koji ovdje možete pogledati. Prizor je snimljen na karipskom otoku St. Maarten, koji je od kolonijalnih vremena podijeljen na francuski i nizozemski dio.

Međunarodna zračna luka Princeze Juliane, koja se nalazi na nizozemskom dijelu otoka, dodatno privlači turiste željene adrenalinskog uzbuđenja, jer ima jednu od najkraćih pisti na svijetu. Zbog toga su golemi zrakoplovi, kao što je Boeing 747, prisiljeni letjeti zastražujuće blizu omiljene turističke plaže. Na kraju piste postoji znak koji upozorava turiste da ispuh motora zrakoplova može prouzročiti teške ozljede i smrt.

Unatoč tome, gledanje zrakoplova postalo je omiljena turistička atrakcija na otoku, pa je raspored letova često izložen u lokalnim kafićima i restoranima na plaži.

Snimke niskih slijetanja na ovaj aerodrom su uistinu brojne, no snimke polijetanja s mjesta na kojemu je zabilježena ova snimka su navodno izrazito rijetke.

Snimatelj je, nakon što mu je avion tipa MD-82 kompanije Insel Airlines prozujao iznad glave, bio oduševljen i kazao je da je vrijedilo da mu odleti kapa s glave.

Pogledajte video

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
12. svibanj 2024 19:46