PITON PROGUTAN

VIDEO: 'NIKADA NISMO VIDJELI OVAKVO NEŠTO!' Nevjerojatna snimka kanibalizma bacila u ekstazu sve zmijske fanatike

 N&S Snake Catcher / FACEBOOK

Smrtonosna smeđa zmija snimljena je kako jede pitona u kući u predgrađu na sjeveroistoku Australije, piše The Telegraph.

Nakon što su Sally Hill i njezin muž iz N&S Snake Catcher, privatne tvrtke za hvatanje zmija, pozvani na intervenciju u kuću pored Brisbanea, Hill je svjedočila hranjenju koje je trajalo više od tri sata. Rekla je da se rijetki slučajevi kada zmije jedu druge zmije.

'Nikada nismo vidjeli ovakvo što, rijetke su prilike kada hvatač zmija može svjedočiti ovakvom događaju', rekla je Hill. 'Oduvijek smo slušali poslovicu 'ako imate dijamantnog pitona nećete imati smeđeg' (slobodan prijevod originalne poslovice koja glasi: 'if you've got a carpet python you won't have a brown', op. a.). Očito je da se radi o mitu.'

Istočna smeđa zmija, vrsta koja u Australiji uzrokuje više smrtnih slučajeva od bilo, naočigled je provela nekoliko sati gutajući dijamantnog pitona, neotrovnu vrstu. Prema Australskom muzeju, smeđe se zmije tipično hrane žabama, pticama, parcovima i miševima, međutim bilo je slučajeva kada su viđene kako jedu druge zmije.

'Kada su u zatočeništvu, znaju pokazivati znakove kanibalizma, pogotovo ako se nađu u prostorima koji su prenapučeni. U tim situacijama mogu napasti druge zmije slične veličine', stoji na internetskoj stranici Australskog muzeja.

Hill je dodala da se broj smeđih zmija tijekom posljednjih godina poveća te da je to sigurno dovelo do više natjecanja za hranu. Dodala je da je zmija uklonjena iz kuće u Brisbaneu kada je završila svoj obrok.

'Stavili smo ga u vreću jer ako previše iritirate zmiju nakon jela povratit će svoj obrok što je šteta', rekla je Hill.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 13:51