MASAKR U PARIZU

VIDEO: NOVI DETALJI IZ KAZALIŠTA SMRTI Teroristi pucali i po nemoćnim invalidima u kolicima: 'Pogledaj me u oči i umri, ovo vam je za Siriju!'

(FILES) - A file picture taken on October 19, 2015, (L-R) Musicians Dave Catching, Jesse Hughes, Josh Homme and Matt McJunkins of Eagles of Death Metal perform at the Teragram Ballroom in Los Angeles, California. At least 18 people were killed in a series of gun attacks across Paris on November 12, 2015, as well as explosions outside the national stadium where France was hosting Germany. Police said at least 15 people had been killed at the Bataclan concert hall in central Paris. The scheduled headliner on November 12, 2015, at the Bataclan concert hall was Eagles of Death Metal, a California band that was on a tour of Europe after releasing last month its first album in seven years. Kevin Winter/Getty Images/AFP== FOR NEWSPAPERS, INTERNET, TELCOS & TELEVISION USE ONLY ==
 KEVIN WINTER/AFP / 2015 Getty Images

Sat vremena nakon početka koncerta u dvorani Bataclan atmosfera je bila frenetična. Bend je upravo odsvirao pjesmu 'Save A Prayer', a onda su fanovima rekli kako ih vole i krenuli otpjevati još jedan hit - Kiss The Devil.

No rafalna paljba tada je odjeknula tako glasno da je nadjačala heavy metal. Neki su mislili da je riječ o pirotehnici, a neki koji su i vidjeli napadače, mislili su da su dio spektakla.

Julian Dorio, bubnjar grupe Eagles of Death Metal, odmah je znao da nešto nije u redu. iako dijelom oslijepljen svjetlima pozornice, sakrio se iza bubnjeva. Druga dva člana benda također su se bacila na pod. Samo je gitarist ostao stajati uz mikrofon, paraliziran scenom koja se odvijala pred njim.

Teroristički napad dogodio se na jednom od najpopularnijih mjesta u Parizu gdje su mnogi mladi došli vidjeti kultni kalifornijski bend koji je bio na europskoj turneji.

U trenu su mrtvi popadali mladi nevini ljudi, pa čak i invalidi koji su bespomoćno sjedili u kolicima.

Odjeveni u crno s maskama na licima, teroristi su došli u Bataclan u crnom automobilu. Među prvima stradali su oni koji su stajali najbliže vratima i pili piće na šanku. Padali su kao domine.

U maloj dvorani u kojoj je bilo natiskano oko 1500 ljudi, oni upucani nisu prvo pali na pod, već su pali na one koji su im stajali najbliže i zaprljali ih svojom krvlju.

‘Allahu Akbar!’, viknuo je terorist mantru koja bi trebala slaviti Boga, no postala je omiljena uzrečica koja nagoviješta ubojstvo

‘Ovo je za Siriju!’, uzviknuo je drugi na tečnom francuskom. 'Hollande je kriv’. Tada je postalo jasno tko su ovi ljudi i što tamo rade.

Teroristi su zauzeli pozicije - jedan je stao na balkon, a drugi su ostali dole.

Britanski Sun navodi kako su napadači svojim žrtvama rekli: ' Pogledaj me u oči - a onda umri'.

Žrtve su se jedva usudile disati, drugi su u očaju posegnuli za svojim mobitelima i poslali poruke svojim voljenima.

Njih 89 nikad nije izašlo iz koncertne dvorane, a još stotine su zadobili teške rane.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. svibanj 2024 20:35