DRAMA U MOSKVI

VIDEO: NOVI DETALJI TALAČKE KRIZE Odlikaš ubio nastavnika iz geografije jer ga nije htio pustiti na maturu?

Sergej Gordejev je zatočio više od 20 učenika, ubio nastavnika i policajca. Uhićen je.
 AFP/Screenshot

Moskovska policija potvrdila je kako su policajac i profesor ubijeni nakon što je naoružani mladić u lokalnoj školi uzeo učenike za taoce.

Sergej Gordejev je, naime, ušao u školu na sjeveroistoku Moskve prijeteći stražarima puškom, a onda je krenuo prema učionici gdje se održavao sat geografije.

Jedan od čuvara pozvao je policiju, a kad su došli u pomoć, školarac je jednog ubio, a drugog ranio. Zatim je u učionici zatočio više od 20 tinejdžera u dobi od 15 godina, no većinu je kasnije pustio. TV kanal Lifenews izvijestio je kako su telefonske veza sa školom bile izgubljene, te da je škola evakuirana.

Ubojica nije postavljao nikakve uvjete, a policija ga je ubrzo privela, javlja RT.

Nakon uhićenja otkriveno je da je napadač odlikaš te da je bio u sukobu s 37-godišnjim profesorom iz geografije, Andrejem Kirillovim.

- Trebam profesora geografije - kazao je stražarima na ulazu držeći pušku, a potom odjurio do učionice.

- Upucao je profesora u trbuh, provjerio je li živ, a onda mu je još jednom hladnokrvno prostrijelio glavu - kazao je jedan školski kolega.

Školarac je trebao ove godine maturirati s pohvalom, no profesor geografije navodno se zainatio da to tako ne bude.

Učenike trenutno ispituje Rusko istražno povjerenstvo, a policija im je oduzela mobitele, nakon što su djeca masovno počela objavljivati informacije i fotografije na Internetu.

Glasnogovornik Vladimir Markin kazao je kako će Sergej Gordejev biti optužen za ubojstvo, otmicu i ugrožavanje života policajca, te da bi samo za posljednje nedjelo mogao dobiti 12 do 20 godina zatvorske kazne.

Prema zakonu donesenom nakon terorističkog napada na školu u Beslanu, u Sjevernoj Osetiji 2004. godine, sve ruske škole imaju naoružane čuvare.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. svibanj 2024 12:45