NAKON OBAMINOG GOVORA

VIDEO: OBRAČUN PRED KAMERAMA Kongresnik novinaru: 'Bacit ću te s je**nog balkona!'

 YouTube

WASHINGTON - Nakon govora američkog predsjednika Baracka Obame o stanju nacije, novinar Michael Scotto dogovorio je intervju s republikanskim zastupnikom iz New Yorka Michaelom Grimmom.

Razgovarali su na balkonu u jednoj od zgrada Kongresa na Capitol Hillu, a pri kraju intervjua novinar je Grimma pokušao priupitati o skandalu oko nepravilnosti u financiranju predizborne kampanje.

'Na kraju, kad ste već tu, nismo još čuli vaš komentar o...', počeo je rečenicu reporter, na što ga je kongresnik prekinuo odbrusivši mu: 'Nemam namjeru govoriti ni o čemu što nema veze s temom, a to je isključivo večerašnji predsjednikov govor. Hvala'.

Grimm se nakon toga udaljio, a novinar se odjavio.

No, nekoliko sekundi poslije, dok je kamera još bila upaljena, nervozni se političar naglo vraća u kadar i potiho prijetećim tonom novinaru govori: 'Bit ću potpuno jasan. Napraviš li mi to još jednom, bacit ću te s ovog jebenog balkona.'

Reporter ga je u čudu počeo ispitivati zašto, a kongresnik mu je na kraju rekao da se ne ponaša kao pravi muškarac te da bi ga mogao razbiti poput kakvog klinca.

Snimka cijelog incidenta odmah je postala hit na YouTubeu.

Inače, novinar Scotto radi za lokalnu njujoršku postaju NY1, koja je objavila priopćenje povodom nemilog događaja u zgradi Kongresa. 'Uvijek smo jako uznemireni kada netko prijeti našim novinarima, a kako ne bismo bili kada to čini jedan zastupnik u Kongresu', kažu na televiziji zahtijevajući Grimmovu ispriku.

S priopćenjem se javio i sam kongresnik.

'Bio sam jako uzrujan. Činio sam im uslugu jer sam trčao da im prvima dam intervju, iako su me i drugi tražili. Reporter je znao da sam u žurbi i da sam došao komentirati isključivo govor o stanju nacije, ali je svejedno inzistirao na jeftinim omalovažavajućim pitanjima na kraju intervjua. Verbalno sam mu dao do znanja što ga ide jer očekujem određenu razinu profesionalnosti i poštovanja, posebno kada se tako potrudim da nekome učinim uslugu. Siguran sam da nisam ni prvi ni zadnji kongresnik koji je to učinio', napisao je Grimm.

U međuvremenu je sam novinar na Twitteru objavio da se kongresnik urazumio te ga je osobno nazvao i ispričao se. Ispriku je prihvatio.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. svibanj 2024 22:05