ŠOKANTNA BRUTALNOST

VIDEO: Policajac nogom udara pijanog muškarca

Policija provodi unutrašnju istragu da bi utvrdila jesu li policajci prekoračili ovlasti prilikom privođenja muškarca u Brčkom
 Screenshot: Youtube

Na YouTube je postavljena snimka na kojoj se vidi policajce iz Brčkog kako tuku muškarca kojeg su privodili, piše Dnevni Avaz.

Na snimci se vidi kako policajci muškarca koji ima lisice na rukama dovode do policijskog automobila, a zatim ga jedan od njih hvata za glavu i gura u automobil. Njegov kolega nekoliko puta muškarca udara nogom dok on sjedi vezan na zadnjem sjedištu.

Muškarac sa snimke je priznao da je bio pijan i da je iz revolta ušao u pješačku zonu, na Trg mladih u Brčkom, jer mu se sa ceste nisu željeli maknuti radnici javnog poduzeća koji su se vozili u svom vozilu.

Ispričao je da je ostao u automobilu i zaspao. Kad su se pojavili policajci, Iz svog vozila izašao je s podignutim rukama. Stavili su mi lisice na ruke i počeli ga tući, a to se sve može vidjeti na snimci.

Policija provodi unutrašnju istragu da bi utvrdila jesu li policajci prekoračili ovlasti prilikom privođenja muškarca u Brčkom, piše Dnevni avaz.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. svibanj 2024 11:39