DRUŽENJE S NARODOM

VIDEO: PUTIN 4 SATA I 47 MINUTA ODGOVARAO TV GLEDATELJIMA Otkrio što mu je pisao Berezovski prije smrti

 AFP

Ruski predsjednik Vladimir Putin i ove se godine, već 11. put zaredom, “družio s narodom” u emisiji “Izravna veza”, odgovarajući na telefonske, SMS i e-mail upite gledatelja. Putin je ovaj put odgovarao rekordnih 4 sata i 47 minuta, a u tom je vremenu uspio odgovoriti na 85 pitanja (rekord je 88).

Pristiglo ih je tri milijuna: od onih o rekonstrukciji ruske vlade i ekonomskoj situaciji, preko Borisa Berezovskog i odnosa sa SAD-om do razmišljanja o smrtnoj kazni, hokeju, Lavu Jašinu i odgoju djece. Razgovor su prenosila tri televizijska i tri radijska programa, a mogao se pratiti i na njegovoj internetskoj stranici.

Putin je otkrio da mu je nekad moćni čovjek u Kremlju, a poslije disident Boris Berezovski prije smrti poslao dva pisma u kojima “moli za povratak u zemlju”.

O spekulacijama da će uskoro smijeniti premijera Dmitrija Medvedeva Putin je rekao da nije pretjerano zadovoljan radom vlade, ali i da “ona radi tek godinu dana i treba pustiti ljude da se dokažu”.

Govoreći o oporbenim prosvjedima, ustvrdio je da je spreman na dijalog i s “izvanparlamentarnom oporbom”, ali ona izbjegava razgovore. Za suđenje vodećem oporbenom političaru Alekseju Navaljnom zbog korupcije rekao je da “su pred zakonom svi jednaki”, ali nije dobro da oni koji viču “drž’te lopova” sami kradu.

Na kraju ga je jedan gledatelj pitao je li Sergej Šojgu, Putinov miljenik i ministar obrane, njegov nasljednik. Putin je suho odgovorio: - Mog nasljednika izabrat će ruski narod.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. svibanj 2024 15:14