STRAVIČNA SNIMKA S AUTOCESTE

VIDEO: SIN TAJKUNA ZABIO SE 200 NA SAT PORSCHEOM U PARKIRANI AUTOMOBIL Poginulo četvero ljudi: 'Gledao sam kako vatra guta moju obitelj...'

 Screenshot/Facebook

Mladi sin grčkog milijunaša izgubio je kontrolu silazivši s autoceste između Atene i Delfija nad svojim jurećim Porscheom i zabio se u parkirani automobil na odmorištu. U stravičnoj eksploziji koju su zabilježile nadzorne kamere poginulo je četvero ljudi.

George Vakakis (24), sin vlasnika lanca supermarketa Jumbo i njegov suvozač ostali su na mjestu mrtvi, kao i 33-godišnja majka i njezino dijete koji su bili su Hondi Civic parkiranoj kraj zgrade.

Snimka koja se odmah proširila internetom prikazuje Porsche koji se brzinom 200 na sat zabio u Hondu, a udarac je bio toliko jak da su oba vozila udarila u zgradu i eksplodirala.

Suprug (41) poginule žene zaustavio se na odmorištu kako bi otišao na wc, kada se Porsche zaletio u njegovu Hondu. Vidio je scenu i izjurio iz wc-a vrišteći, no njegovu obitelj već je progutala plamena buktinja. Pokušao im je pomoći, ali nije uspio i unatoč šoku uspio je nazvati policiju i vatrogasce.

Jedan od preminulih iz Porschea izbačen je iz auta prilikom udara, no umro je od ozljeda, dok je drugi poginuo unutar automobila.

Vakakis je bio u Grčkoj u posjetu svojoj obitelji tijekom kratkog odmora od svojih studentskih obaveza u Sjedinjenim Američkim Državama.

Policija je pokrenula istragu te su izvijestili kako je Porscheom jurio znatno brže od dozvoljenih 120 kilometara na sat.

Vakakis mlađi bio je smatran budućim nasljednikom očevog cartva koje uključuje više od 80 dućana diljem svijeta, od kojih su 52 u Grčkoj.

U 2015. godišnja dobit Jumba procjenjena je na 568 milijuna eura.

Nitko iz obilteji Vakakis još nije komentirao nesreću.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 02:34