THE BOSS U ELEMENTU

VIDEO: SPRINGSTEEN PREPJEVAO VLASTITI HIT Pogledajte kako je opjevao politički skandal koji trese Ameriku

Legendarni je pjevač u duetu s komičarem Jimmyjem Fallonom komentirao skandal Chrisa Christieja
 YouTube

Jedan od najvećih sinova koje je dala američka savezna država New Jersey Bruce Springsteen iznio je svoj stav o bizarnom skandalu koji je uzdrmao političku karijeru republikanskog guvernera Chrisa Christieja.

Gostujući u utorak u emisiji 'Late Night' komičara Jimmyja Fallona, The Boss je s njim u duetu obradio vlastiti evergreen 'Born to Run', promijenivši tekst pjesme u komentar Christiejeve političke osvete.

Između ostalog pjeva 'Joj, moram se popišati, ali ne mogu jer sam zapeo u Christiejevoj prometnoj gužvi', a u jednom stihu kaže i da čekanje traje dulje od njegovog koncerta, a on je poznat po dugim nastupima.

Prometna gužva koju spominje je ona na mostu George Washington, koji spaja grad Fort Lee u New Jerseyju s njujorškim Manhattanom i jedan je od najprometnijih u Americi.

POLITIČKI SKANDAL Guverner naredio prometni kolaps da se osveti gradonačelniku Hrvatu?

Do kolapsa je u proteklom razdoblju često dolazilo zbog namjernog zatvaranja dijelova mosta prema narudžbi Christiejevih najbližih suradnika. Cilj je bio osvetiti se gradonačelniku Fort Leeja Marku Sokolichu jer se drznuo uskratiti guverneru podršku u kampanji za drugi mandat na čelu savezne države.

Iako Christie, kojega mnogi vide kao spasitelja Republikanske stranke i njezina mogućeg predsjedničkog kandidata 2016. godine, tvrdi da ništa ni o čemu nije znao, kredibilitet mu je zbog skandala znatno narušen. Već se u nekoliko navrata ispričao, a nekolicinu je ljudi iz svog okruženja smijenio.

Prema anketama prije skandala, čak su mu i mnogi demokrati bili skloni dati podršku u slučaju da krene u predsjedničku utrku. Za razliku od većine drugih republikanskih zvijezda, koji su gotovo redom pripadnici Tea Partyja, guverner New Jerseyja podsjeća na gotovo izumrlu struju 'sjeveroistočnih republikanaca', koju je karakterizirao konzervativan stav prema ekonomskim, ali izrazito liberalan stav prema svjetonazorskim pitanjima. Pritom ima staturu državnika i vođe, koji se ne boji ulaska u sukobe ni unutar vlastite stranke. Istini za volju, baš zbog takvog borbenog karaktera mnogi ga nazivaju političkim nasilnikom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. svibanj 2024 12:58