NERIJEŠEN SLUČAJ

VIDEO: TAJNA MUMIJE IZ GARAŽE Tijelo joj se raspadalo pet godina, a primijetili su tek kada je banka pokrenula ovrhu

Dok se Pia u svojoj garaži pretvarala u mumiju, rate kredita za otplatu kuće godinama su se automatski skidale s njenog bankovnog računa
 YouTube

Čudnovat slučaj smrti Pije Farrenkopf iz Pontiaca u američkoj državi Michigan predstavlja ne samo izazov istražiteljima, već otvara niz pitanja o svijetu u kojem živimo. Naime, njeno je mumificirano tjelo pronađeno na stražnjem sjedalu njenog Jeepa parkiranog u njezinoj garaži pored kuće u kojoj je živjela, a istražitelji vjeruju da je u tom položaju provela pet godina prije nego što je njeno tijelo pronađeno prošle godine.

Uzrok smrti je još uvijek nepoznat, a kako je u spremniku goriva ostalo još benzina, isključeno je trovanje ugljičnim monoksidom iz ispušnih para. Zbog stanja tijela, koje je potpuno mumificirano, patolozi nisu mogli izvršiti potpunu obdukciju koja bi otkrila što je bio uzrok smrti 44-godišnjakinje koja je živjela sama, ali nema tragova fizičke traume.

Njena posljednja zabilježena aktivnost bila je podizanje svote od 1,500 dolara s bankovnog računa 25. veljače 2009. godine. Godinu dana prije toga dala je otkaz na poslu, a nekoliko mjeseci nakon otkaza registrirana je kazna zbog vožnje vozila bez važećih registracijskih tablica i auto-osiguranja.

Dok se Pia u svojoj garaži pretvarala u mumiju, rate kredita za otplatu kuće automatski su se skidale s njenog bankovnog računa, na kojem je bilo dovoljno novca koji je stizao iz tvrtke ALLTEL Information Services, za koju je bila programirala bankovni softver. Susjedi je nisu viđali, ali im to nije bilo previše čudno jer je Pia često voljela putovati, a običavala je živjeti povučeno.

Dok se njeno mrtvo tijelo raspadalo na stražnjem sjedištu automobila, neki od susjeda su čak čistili njen prilazni put od snijega i kosili travnjak, jer su mislili da je vlasnica na putu pa su joj na taj način htjeli pomoći. Naime, Pia Farrenkopf bila je poznata kao vrlo uredna žena, što je potpuno odudaralo od stanja u kojem je pronađena njena kuća nakon pronalaska tijela, s razbacanom odjećom i mrljama crne plijesni po zidovima.

Kada joj je umrla majka 2012., članovi obitelji pokušali su kontaktirati Piju Farrenkopf, ali bez uspjeha. Kako je živjela povučeno i ponekad se ne bi javljala na pozive svojih rođaka, to im nije bilo čudno. Tek 2013. godine njen je račun računu više nije ostalo novca, pa je banka pokrenula ovrhu nad nekretninom. Na koncu su tijelo pronašla dva majstora koji su poslani da zakrpaju rupu na krovu. Njeno je tijelo bilo okruženo stotinama neotvorenih pisama i nekoliko praznih kutija cigareta, u džepu je još imala petsto dolara i djelomično ispijenu bocu vina, na kojoj istražitelji nisu uspjeli pronaći niti jedan otisak prstiju.

Farrenkopf često je izbivala iz kuće i nitko ne bi znao gdje je bila, kao što je to bilo 2005. kada je policija iz njenog doma izvukla napuštenu mačku Bungie i bijelog pudla Baby, koji su smješteni u azil za životinje.

Istraga njene smrti trenutno nije aktivna, a njena sestra još uvijek ne zna što joj se dogodilo.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. svibanj 2024 17:21