U SVOM ELEMENTU

VIDEO: 'TAKO TI JE MALA MOJA KAD LJUBI EGZEKUTOR...' Filipinski predsjednik ponovno zgrozio svijet: 'Odvratno, i nije mu prvi put'

 
 Screenshot YouTube

Filipinski predsjednik Rodrigo Duterte, poznatiji i kao Egzekutor, ponovno je šokirao svijet, ovoga puta u Južnoj Koreji.

Duterte je bio gostovao na jednom skupu na kojem je držao govor, a onda je na binu pozvao dvije Filipinke, inače na radu u Južnoj Koreji.

Duterte im je namjeravao pokloniti dvije knjige s njegovim potpisom. Prvu ženu je zagrlio i poljubio u obraz, no drugoj je gestikulirao da ga poljubi - u usta. Iako je ženi bilo vidljivo neugodno, nakon nekog vremena Duterte se 'ohrabrio' i poljubio je u usta.

Iako su reakcije publike u dvorani, koju su u velikoj većini činili Filipinci koji rade u Južnoj Koreji, bile ekstatične, na internetu je uslijedilo zgražanje.

- Odvratno, i to nam je predsjednik, bila je prva reakcija 'Gabriele', filipinske udruge za ženska prava.

- Njegovi pokušaji da glumi nekakvog mačo muškarca kao nekakav čin zabave samo su pokušaj da sakrije rapidan pad popularnosti zbog njegovih brutalnih egzekucija, loše porezne reforme i velikih korupcijskih skandala koji tresu zemlju, piše u priopćenju 'Gabrijele'.

S druge pak strane žena koju je Duterte poljubio u usta usred događaja uživo kaže kako u tome nije vidjela 'ništa zlobno'.

Kako bilo, ovo Duterteu nije bilo prvi put da je optužen za mizoginiju.

Tako je u travnju 2016. za ubojstvo i silovanje australske misionarke u Davau, čiji je gradonačelnik bio u to vrijeme, izjavio slijedeće: 'Bio sam ljut kad sam čuo da je silovana. Mislim, kakva šteta. Bila je tako lijepa, valjda je gradonačelnik trebao biti prvi...'

Ranije ove godine savjetovao je vojnicima da komunističke pobunjenice gađaju 'ravno u vaginu'.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
30. travanj 2024 04:29