STRAVA NA IZLETIŠTU

VIDEO Talibani zbog 'divljih zabava' zatočili goste hotela: Ubijeno 18 osoba, taoci iskakali kroz prozor

U samo posljednjih tjedan dana u nasilju koje sve više eskalira ubijeno je najmanje troje američkih vojnika i 20 Afganistanaca
 YouTube

KABUL - U petak rano ujutro okončana je traumatična 12-satna talačka kriza u predgrađu Kabula. Talibanski su militanti napali hotel malo izvan grada i započeli oružanu bitku s afganistanskim snagama sigurnosti. Poginulo je najmanje 18 osoba, uključujući svih pet napadača i 13 afganistanskih civila.

Nekoliko sati prije nego što su svladani napadači ravnatelj policije objavio je da još uvijek pružaju oružani otpor te da su zatočili nepoznat broj taoca, uključujući žene i djecu. U tom trenutku bilo je oslobođeno 18 taoca, a svjedoci su ispričali kako su neki sami iskakali kroz prozore hotela pokušavajući se spasiti.

Radi se o hotelu Spzhmai u području jezera Qargha, popularnog izletišta. Talibani su preuzeli odgovornost za napad, kojeg opravdavaju argumentom da taj hotel bogati Afganistanci i stranci koriste za "divlje zabave".

- Policijske snage okružile su hotel u kojem se veći broj ljudi okupio na pikniku ili svadbi, izjavio je zamjenik ravnatelja policije Daoud Amin dok je akcija spašavanja još bila u tijeku. Jako ćemo paziti da ne ozlijedimo civile.

Napadači su bili naoružani bacačima granata na raketni pogon, a afganistanskim snagama u rješavanju talačke krize pomagale su koalicijske snage pod zapovjedništvom SAD-a.

U samo posljednjih tjedan dana u nasilju koje sve više eskalira u Afganistanu ubijeno je najmanje troje američkih vojnika i 20 Afganistanaca.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. travanj 2024 15:23