MAFIJAŠKI RAT

VIDEO: Talijanski mafijaš pretukao suparnika i bacio u staju gdje su ga živog pojele svinje

Pepe je priznao ubojstva i kazao kako se osvećivao za ubojstvo mafijaškog šefa, iliti kuma Domenica Bonarrigoa

Talijanskog mafijaša, Francesca Raccostu, njegov suparnik pretukao je željeznom šipkom i bacio ga u štalu gdje su ga živog i cijelog pojele gladne svinje.

Njegova strašna smrt posljednji je krvavi obračun u 60 godina dugom sporu između zaraćenih pripadnika talijanskih kriminalnih skupina, kazali su detektivi.

Ubojstvo je izvršio Simone Pepe, član mafijaške obitelji ’Ndrangheta koja drži u šaci talijansku južnu regiju Kalabriju.

Policija je kazala kako je Raccosta molio Pepea da mu poštedi život, no ovaj ga je ignorirao. Također, vjeruju da je Pepe odgovoran za još tri ubojstva u istom danu. Uz njega, policija je ovotjednoj operaciji uhitila još 19 ljudi.

Za ’Ndranghetu se priča da je moćnija, okrutnija i bogatija od mafije na susjednoj Siciliji.

Raccosta je nestao u ožujku 201. godine s kolegom mafijašem Carminom Putrinom, za kojeg policija vjeruje da je ubijen istog dana na isti način, jer tijelo nikad nije pronađeno.

Pepe je priznao ubojstva i kazao kako se osvećivao za ubojstvo mafijaškog šefa, iliti kuma Domenica Bonarrigoa.

- Ovaj rat traje još od 50-ih i uzeo je brojne živote, među njima i život devetogodišnje djevojčice ubijene dok je sjedila u djedovom automobilu. Pepe je bio posebno brutalan i hranio je svinje svojim žrtvama misleći da će tako steći poštovanje od strane ostalih suparnika ali i moćnika u vlastitom klanu - kazali su iz policije.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. svibanj 2024 17:18